2020

Harvest-sakene som engasjerte mest i 2020

Sakene på Harvest som ble mest lest gjennom dette spesielle året.

Januar:
Månedens mest leste sak var historien om Camilla Skjerve-Gordley og kjæresten Dayton. De forlot jobber og leilighet i Oslo, for å starte på nytt i Ringerike, med en plan om å finne seg en gård og drive jordbruk.

Vi vil leve mer ekte

Februar:
Det gikk en sparetrend gjennom verdens rikeste land (allerede før korona). Et mer bevisst forhold til penger kan bli en start på et mer reflektert forhold til hva slags liv du vil leve, skrev Simen Tveitereid i denne saken:

Vi må snakke om sparing

Mars:
Vår reporter ble tidlig syk med Covid 19. Kjetil Østli var kanskje den første som leverte en detaljert beskrivelse av hvordan sykdommen angrep en familie. "Det skal komme tusen historier. Min begynner i korsryggen, og det irriterer meg at jeg ikke tok signalet. Ryggen, liksom. Kontormenneskenes fiende, en søyle av kalk, konstant i press av deadlines og dovne netflix-sittestillinger, hvem har ikke vondter der?"

Rapport fra isolatet

April:
Immunforsvar-professor Anne Spurkland leste alt hun maktet om Covid 19, på et tidspunkt da mye var uvisst om sykdommen. Saken hun skrev for Harvest er så langt lest av 160 000.

Jeg vil ikke ha Covid 19

Mai:
Siden kroppen til en treåring ofte bare er 1/5 av kroppen til en voksen, vil 1 krone-is til en treåring tilsvare 5 krone-is til en voksen, skrev tre ernæringseksperter i en kronikk som ble mye diskutert:

Er det snilt å gi is til barn ?

Juni:
En artikkel om en kjent indianerhøvdings tale i 1854, ble noe overraskende den mest leste saken i juni.

Hva vi kan lære av høvding Seattles tale

Juli:
Harvest oversetter av og til internasjonale artikler, som ellers ville nådd få i Norge. Denne artikkelen ble først publisert i Outside Magazine, verdens kanskje mest leste tidsskrift for friluftsliv og utendørsaktiviteter.

Er solkrem den nye margarinen ?

August:
Mannen som ville bygge brygge, men nektet å be om hjelp. Vi snakker om Torbjørn Ekelund, en av Harvests redaktører. Muligens en bedre skribent enn håndverker.

Kontormennesket som ville bygge brygge

September:
Harvest gir leserne tilpassede utdrag fra interessante bøker. I boka «Folk flest er gode» går historiker Rutger Bregman i mot dem som hevder at mennesker i bunn og grunn er egoistiske villdyr. Blant annet forteller han en fantastisk historie om seks barn som ble skylt i land på en øde øy og levde der i 15 måneder:

Det egentlige Fluenes herre

Oktober:
Professor Anne Spurkland tok opp tråden fra april og skrev en ny sak, der hun oppsummerte et halvt år med ny kunnskap om Covid 19.

Jeg lengter tilbake til flokkimmuniteten

November:
Korona-restriksjoner. Regn, mørke, mer regn. Går det an å finne noe fint i november, spurte vi oss selv. Og kom opp med 30 tips.

30 gleder i november

Desember:
En liten hytte uten strøm og vann, men med fin beliggenhet - slik er fortsatt hyttedrømmen for mange nordmenn. Vår serie «Enkle hytter i Norge» handler om denne drømmen.

Hytte på 11,5 kvm