DEBATT

Er det snilt å gi is til barn?

Maja Skogstad har master i samfunnsernæring, Stine Pedersen Svarthe en bachelor i ernæring, begge driver Bare Bra Barnemat - og Marit Kolby er ernæringsbiolog og høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole.

«Skal den ungen bare få brokkoli og havregryn resten av livet?»

Denne kommentaren fikk en mamma som takket pent nei til en is til sin åtte måneder gamle baby den 17. mai. Mammaen ville vente med å innføre is - dessuten var babyen fornøyd med å få suge på noen mangobiter. Familiemedlemmet derimot - var tydelig fornærmet. Så hvem skulle isen egentlig være til glede for? Den som gir, eller den som får?
La oss gjøre en øvelse. Siden kroppen til en treåring bare er 1/5 av kroppen til en voksen, vil 1 krone-is til en treåring tilsvare 5 krone-is til en voksen. Vi kjenner instinktivt at 5 is til en voksen er for mye. Er personen overvektig, vil vi kanskje til og med se dømmende på vedkommende. Men når vi gir is til barn, føler vi oss snille. (Kronikken fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her