GODT NYTT ÅR

Takk for 2019. Bli med videre!

I løpet av 2019 har Harvest fått nesten 3000 abonnenter. Det gir oss endelig økonomisk trygghet til å satse.

Verdens natur er under press. Mikroplast i blåskjell og i fiskens celler. Insektdøden fortsetter. CO2 i atmosfæren nådde ny dyster rekord i 2019. Skal vi omgjøre villmark til vindkraft for å skape "bærekraftig” energi? Er det greit å tømme økosystemer langs kysten for millioner av "rensefisk” som skal spise lus av oppdrettslaksen? Hva skjer med landbruket og utmarka om vi endrer kostholdet fra norsk kjøtt og meieriprodukter til mer plantebasert mat? Det er mye å ta av.

Vi gjør hva vi kan, for å opplyse om sammenhenger mange overser. Harvest kommer i 2020 til å vie enda mer plass til natur- og klimakrisen, men vil gjøre det på vår måte. Klimakrisen handler også om livene vi lever, om forbruk, gjeld, arbeid, om økonomisk vekst som samfunnet fortsatt styres etter.

2019 har vært et bære eller briste-år for Harvest. Magasinet er uavhengig, nesten reklamefritt, og drives uten pressestøtte eller investorer. For å satse på undersøkende journalistikk, researchede artikkelserier og oversettelser av internasjonale artikler du ikke hadde oppdaget ellers, har vi trengt abonnenter. Og så har det gått over all forventning! Vi nærmer oss 3000 abonnenter! Dette gir oss endelig økonomisk trygghet til å satse. At våre artikler blir referanser i forskning, fagbøker, andre avisartikler, debatter og på konferanser, tar vi som et tegn på at vårt nisjeprodukt er viktig. Stas er det også å se at flere opinionsdannere tegner abo. Det betyr at artiklene våre kan bli løftet og diskutert i andre flater enn våre egne.


Harvest har også:
• Deltatt i utviklingen av Pan, et nytt magasin for grønn debatt. Fra 2020 sikrer Harvest finansieringen av Pan og gjør det til vår arena for politisk diskusjon.

• Startet Harvest-festival på gården til redaktør Simen i Portør. Foredrag, friluftsliv, konsert, fest og fantastisk mat. I 2020 må du melde deg på raskt, det blir fort fullt.

• Åpnet Harvest-hytta i Skurdalen på Geilo for våre abonnenter.

• Inngått samarbeid med tegneserieskapere som tegner seriøst innhold på en morsom måte – og begynt samarbeid med naturvin-anmeldere. Og brukt kunstnere og internasjonalt anerkjente illustratører til å gi siden vår estetiske løft.

• Oversatt og omtalt artikler og essays som har skapt debatt i andre land, men som for de fleste norske lesere ville forblitt ukjent uten vår innsats.

• Gitt leserne flere kortere saker, samt anbefalinger og tips basert på oppdatert forskning.

• Holdt foredrag over hele Norge. Simen Tveitereid har snakket til et utall forsamlinger om boka «Et fritt liv». Torbjørn Ekelund har deltatt i flere debatter og radioprogram. Kjetil Østli har vært med i debatter og holdt foredrag, nå om boka Lars Monsen – Mitt liv.

• Artikkelserien Mørke krefter, om Norges lakse- og sjømatindustri, har tatt en ny vending. Forlag ba oss gjøre artiklene om til bok. Nå gjør vi det, med nyskrevne kapitler som du får på Harvest.

• Publisert og utvidet stoffområdet vårt med artikler av nye skribenter med høyst ulik bakgrunn.

• Laget flere artikkelserier, deriblant om skjermbruk og digitaliseringen av skolen, villmarka som forsvinner, om vår tids angrep på søvnen, om miljøgifter og kostholdsråd for både sjømat og kjøtt.

I 2020 lover vi mer viktig journalistikk. Det blir nye faste spalter, fortsatt inspirasjon fra naturen og forhåpentligvis mer gøy, tips og anbefalinger. I januar starter vi også en litt annerledes serie om personlig forbruk.

Du kan hjelpe Harvest til å bli enda bedre ved å tegne et abonnement. Og du kan sende denne saken videre til venner og kjente som du tror vil ha glede og nytte av å lese Harvest.

 

Tusen takk til alle abonnenter. 
Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger gjennom året. 
Godt nytt år!