HYTTE TIL VÅRE ABONNENTER

Velkommen til Harvesthytta

Nå kan du leie vår oppussa støl i Skurdalen nær Geilo.

Larsestølen ligger på et tun nedenfor ved tregrensen i Skurdalen ti minutter fra Geilo

NB. Se flere bilder av hytta nederst i saken.

Kjære leser, nå kan du leie Harvesthytta/Larsestølen.
En halvpart i laftet tømmer, mens påbygget er i finér og glass. På Larsestølen, rett ved tregrensen i Skurdalen ved Geilo, har vi kombinert nytt og gammelt. Vi har bygget en liten hytte på den gamle stølen.
Harvesthytta er enkel og har kun det aller nødvendigste.
Det er to senger, pluss to løse madrasser som kan legges på gulvet.
Hytta har verken innlagt vann eller strøm, man fyrer opp i peisen i lyset fra en parafinlampe - og lager mat på gassbluss (husk hodelykt).
Hytta har ikke kjøleskap, men det taklet oldeforeldrene dine greit. Ingen dusj, men smelt snø på peisen til vask (vinter) eller bruk vann fra vannhullet 50 meter ovenfor hytta (sommer/høst). Hytta har tre varme dundyner og fire madrasser. Du kan bestille lokale varer fra nabogården om du ringer et par dager i forveien.
Dette er Harvesthytta, basert på det gamle norske hytteidealet, tilført en anelse modernitet.

Adkomst
Harvesthytta ligger på Larsestølen, en snau kilometer i lia over Groven fjellgård i Skurdalen. Du følger tråkket langs venstre kant av jordet utenfor Groven gård og rett opp, over skiløypene. Etter en noe bratt bakke, passerer du én hytte på venstre hånd, og her blir stien litt smalere og svinger straks svakt til høyre 300 meter. Da er du der.

Tog til Geilo: Drosje fra Geilo stasjon koster cirka 350 kroner, tar ca. 10-15 minutter. Husk å be drosjen om firehjulstrekk, for bakken fra riksveien og til Groven er bratt.
Egen bil: Parker bilen ved gjestehuset, 100 meter til vest for Groven Fjellgård. Har du dårlige dekk eller svak motor, anbefales å parkere ved riksveien og gå opp. Obs: Husk hodelykt.
Det er lett å gå på ski tilbake til Geilo, 10-15 km, i merkede løyper og mye nedover. Vi brukte racingski (for å teste løypenettet), men fjellski er også topp.
Kommer du i bil, er transportpulk lurt om du kommer fullastet om vinteren. Eller spør våre samarbidspartnere på Groven fjellgård om skutertransport, se under. Jan og Anne nås på telefon +47 95092224.

Jan og Anne på Groven fjellgård tilbyr også:
Hente/bringe toget/Geilo stasjon
Scootertransport Groven - Larsestølen
Oppvarming - fyring
Drikkevann - levert
Matkasse - levert
Utvask

Fasiliteter på hytta

Vann
Det anbefales å ta med eget vann til drikke (men kan kjøres opp med skuter, se nedenfor). Det er en vannkilde 50 meter opp fra hytta (merket med staur), som skal være tilgjengelig året rundt, men dette vannet må kokes om det skal drikkes.

Do
Det finnes en utmerket utedo i den lille låven femti meter fra hytta. Godt gjennomtrekk. Fyll gjerne på med sagflis etter besøk. Skal man på do i mørket, anbefales hodelykt eller den svarte fjøslykta som finnes på stølen.

Gass
Det er tilgang på gass på hytta. Under vasken står det en gasstank. Pass på at bryteren på toppen av tanken står . Skru på varmen på kokeplaten, tenn en fyrstikk, og sett den inntil gassblusset. Hold varmebryteren på kokeplaten inne i noen sekunder før du slipper for å bevare blusset. Bruk kun det man har behov for, gassen er til alle.

Ved og fyring
Det er tilgang til ved på hytta. For å få best fyr, bør ventilen stå på midten av peisen. Bruk litt avispapir, en tennbrikke og velg ut noen smale vedkubber. Vent med å lukke peisdøra helt igjen til ilden har satt seg. Det blir fort veldig varmt. Bruk kun det man har behov for, veden er til alle. (Les mer under)

Belysning
Det to parafinlamper i hytta. Lys og parafinolje finner du i hyttas eneste kiste. NB. Etterfyll parafinlamper utendørs, oljen er meget lett antennelig. Det ligger en liten lommelykt ved inngangsdøra, brukes kun ved behov. HA MED HODELYKT, det blir mørkt på kvelden. Det er noen stearinlys.

Brannsikkerhet
Det står et brannslukkingsapparat ved inngangsdøra. Det er også en brannalarm midt i hytta oppe på en hylle mellom laftet og ny del.

Sengetøy
Eget sengetøy må tas med. Det er tilgang på fire puter, to stk dundyner og to vanlige dyner på hytta.

Tørk
Når du ankommer hytta skal sengetøyet henge på en tørkesnor inne ved peisen. Ta bort sengetøyet og bruk tørkesnoren til å tørke tøy ved behov. Tørkesnoren kan også tas bort hvis ønskelig.

Mat, bestikk og servise
Det er bestikk og servise til fire personer på hytta, og standard kjøkkenutstyr av god kvalitet. Det er også et kaffeapparat der for filterkaffe (men ingen bønnekvern, så husk å kverne før ankomst). Det er salt og pepper på hytta. Vennligst ikke la noe av maten man tar med selv, bli stående igjen.

Utvask
Kok opp vann og vask alt av kjøkkenutstyr. Plasser alt bestikk, servise og redskap der de lå når dere kom. Kost gulv og vask med grønnsåpe ved behov. Heng opp dyner slik de hang når dere kom. Re opp sofa og legg på puter, skinn og sengetrekk. Hytta er i meget god stand, og kan være til glede for mange hvis alle forlater den i minst like god stand som da man ankom. (utvask kan også bestilles fra Groven fjellgård)

Husregler
Hytta er ment for å tilby rene naturopplevelser. Vi oppfordrer alle til å følge god norsk folkeskikk ved overnatting. Det er langt til nærmeste nabo, men lett å ødelegge området. Vis derfor respekt for hytta, tingene som er i den og området rundt.

Aktiviteter

Skitur: Gå rett oppover til Skurdalsåsen. Etter en kilometer treffer du løypenettet. Ev. gå ned til løype ved Jakobplassen. Anbefalt tur: Ruperanden-Torsburunden.

Jan og Anne på Groven fjellgård tilbyr også følgende aktiviteter, basert på sesong.
Guidet fiske/fluefiske/isfiske
Hundekjøring
Hest
Trugetur
Guidet fottur/løpetur i flott fjellterreng.

Spesialbygd sofa der delene kan settes ved siden av hverandre og bli dobbeltseng

Utsikt til peis og stue

Skiløyper i området. Larsestølen helt til høyre i bildet. Se skisporet.no for status på løypekjøring.

Harvesthytta, Skurdalen, Geilo.

Frokost, lunsj og middag med utsikt. Den moderne delen av hytta har vinduer fra gulv til tak.

Norges koseligste utedo ligger i en bås. Ta gjerne med en kopp kaffe som du kan sette på bordet mens du gjør ditt fornødne

Utedoen er et eget bygg femti meter fra hovedbygget

100 meter over hytta har du utsikt til Hallingskarvet.

Husk å bestille matkasse fra nabogården slik at du får kortreiste varer til frokost!