HARVEST ANBEFALER

Et feilslått eksperiment

Jeg liker å lage nye vaner. Men jeg må være ærlig og innrømme når det tryner på hoppkanten.

I denne utgaven av spalten Harvest anbefaler skulle vi anbefale en lekker vekkerklokke.
Vi gjør forsåvidt det nå også, men begrunnelsen får bli en annen.
Det begynte med en følelse av avhengighet til telefonen på sengekanten. Vi hadde altså lagt oss, men sove skulle vi ennå ikke, for telefonen ble med i senga. Liggende så vi høydepunkter fra de siste kampene til Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Erling Braut Haaland.

Vi hadde lagt oss, men vi så på tv. Når matchene var unnagjort, var det så lett å gå inn på finn.no. Manglet ikke barna en dunjakke for vinteren? Manglet vi ikke en barstol til kjøkkenet? Manglet vi ikke også robuste hagemøbler siden de gamle var i ferd med å råtne? Minuttene gikk, hver kveld, timene også, og i et slikt øyeblikk en kveld, liggende i senga, lyste en Finn-annonse for en vekkerklokke mot oss. Den kostet 600 kroner og så skikkelig stilig ut.

Det var som om Gud snakket til oss. Ta hintet, usle menneske, legg bort telefonen, svake menneske, bruk kun vekkerklokke her inne på soverommet, du moralske lutherske menneske.

Ja! Så klart! Jeg er allerede frelst!
Et helt nytt frø ble sådd. Scrollingen på senga var over. Et nytt liv hadde begynt. Den vekkerklokka skulle vi ha!

(Artikkelen fortsetter)

En uke senere kom vekkerklokka i posten, sendt fra en hyggelig mann fra Bergen som i kommunikasjonen på Finn.no ærlig innrømmet at denne klokka hadde forblitt ubrukt. Det tok jeg som et positivt signal om at en ubrukt klokke, av selveste danske mesterdesigner Arne Jacobsen, var et røverkjøp. Vekkerklokka ble pakket ut, batterier satt i, alarmen testet (den gikk av klokka 19 på kvelden, ikke 07 på morgenen, men dette løste seg). Så satte vi den inn på soverommet ved siden av barnebøkene vi leser for ungene. Den sto flott der. Den var et smykke. Billig var den også. Og nå skulle den revolusjonere våre kveldsrutiner. Nå skulle vi oppføre oss. Nå skulle vi gjøre som forfedrene oss, nemlig lese en bok og skru på en alarm på en vekkerklokke.
Kvelden kom. Vi skrudde ikke på alarmen, det hadde nemlig blitt spilt flere spennende Premier League-kamper denne kvelden. Vi måtte se dem, bare se litt, bare se målene, bare litt.

En ny kveld kom, men vi skrudde ikke på alarmen, for nå måtte vi inn på Finn.no og undersøke møbler som skulle kjøpes inn for et eldre familiemedlem.

En ny kveld kom, og hæren fløtte meg var det ikke enda en spennende kamp å se oppsummering fra. Attpåtil var Arbeiderpartiet i enda en krise, og her hadde flere skadefro kommentatorer skrevet "analyser" av årsaken (strømkrise, lakseskatt, Trond Giske, naive AUFere og "manglende kontakt med folk flest")

Slik gikk den første uka. Slik gikk forsåvidt den andre uka også. Og den tredje. I en måned nå har vekkerklokka stått på kommoden ved senga. Ikke en eneste gang er den blitt brukt. Telefonen er med i senga. Da vi forrige lørdag tørket støv i heimen, måtte vekkerklokka pusses ekstra godt, så ubrukt var den.
Herved innrømmer vi følgende: Noen ganger er viljen svakere enn moralen.

Harvest anbefaler: Ubrukt vekkerklokke av Arne Jacobsen.
Pris: 500-600 på Finn.no.
Hvorfor: Et smykke, et vakkert design-ikon, et herlig møbel, vil gi deg følelsen av at du tar tak i livet og stadig forbedrer det, så det er bare å kjøpe vår.

Her kan du lese alle våre anbefalinger av smått og stort, dyrt, billig og gratis.