En grønn reise fra Norge til India

Tredje etappe: Nice – Salerno

Følg Birgit Lioddens flyfrie reise fra Norge til India.

I Nice unnet vi oss en dags pause med sol, strand og gåturer i parkene. Dagen etter tok vi morgentoget til Italia. Barna elsker å reise med tog og det gjør jeg også, så dette ble en fin forsmak på det som blir familiens sommerferie neste år: Interrail gjennom Europa.

(saken fortsetter)

Vi hadde reservert plasser på forhånd, sånn at vi sikret oss en fireseter med bord mellom. Vi hadde med oss spill så vi skulle slippe å kjede oss. Og bøker vi kunne lese høyt i.

Etter den lange bilturen var det deilig å bare slappe av mens vi betraktet landskapet utenfor togvinduene og så hvordan det forandret seg. Vi hadde dessuten lagt opp til to stopp underveis. Frokost i Ventimiglia og italiensk iskrem i Genova.

Togturen fra Nice til Salerno, som ligger rett syd for Napoli, tok til sammen 12 timer, inkludert de to stoppene. Den var heller ikke så dyr. Dessuten var det gratis mobillading ombord, og gratis internett, noe som gjorde det enkelt å planlegge reisen videre, hvor vi skulle spise underveis og hva vi burde se i Ventimiglia og Genova mens vi ventet på neste tog.

Vi elsket det!

Det eneste barna klaget på, var at de hadde gledet seg til å kjøre nattog, men det får vi heller gjøre til sommeren.

Følg Birgit Lioddens grønne reise videre mot Mumbai i India. Oppdateringer følger.