En grønn reise fra Norge til India

Andre etappe: København – Nice

Følg Birgit Lioddens flyfrie reise fra Norge til India.

Vi hadde en fantastisk kjøretur i hydrogenbilen gjennom Danmark og nedover i Tyskland, men mellom Hamburg og Hannover stoppet den plutselig.
Ingen roadtrip uten overraskelser. Det eneste man kan gjøre er å holde hodet kaldt og tenke ut nye løsninger, særlig når man har med seg to barn og det er lørdag kveld.
Vi hadde planlagt å kjøre non stop helt til Sør-Frankrike, men nå måtte vi plutselig tenke annerledes. Å ringe NAF ville ta for lang tid. Tidsskjemaet vårt krevde at vi fant en annen løsning.

(saken fortsetter)

Jeg bestemte meg for å se om nettverket mitt på SoMe kunne hjelpe. Kjente jeg noen som hadde kontakter i Europa som kunne hjelpe meg med en ny hydrogenbil? Tilbakemeldingene var overveldende. Folk over hele Europa bidro med å dele posten og tagge andre som kunne hjelpe.

Vi endte opp med å tilbringe natta i Hannover, og dagen etter fikk vi tak i en leiebil som smadret budsjettet fordi vi måtte levere den i et annet land enn vi leide den, men som tross alt gjorde jobben med å ta oss videre.

Vi klarte ikke å nå vårt første mål om å krysse Europa med hydrogenbil, men vi nøt de spektakulære omgivelsene gjennom Syd-Tyskland og de sveitiske og italienske alpene. Man kan ikke la være tenke på hvordan til og med vinteren i Alpene blir stadig mindre hvit. Det er ikke bare et problem for skituristene, men for hele økosystemet i regionen, som er helt avhengig av smeltevannet som renner gjennom dalene og gir liv til våren og sommeren.

Følg Birgit Lioddens grønne reise videre mot Mumbai i India. Oppdateringer følger.