Sushi

Del 4:
SALMA ved reisens slutt

Oppdrettere på desperat jakt etter nye markeder.

Jeg har vært på luksusrestaurant, jeg har spist billigsushi, jeg har sporet råvarene og jeg har dykket ned i juks og fanteri i sushibransjen.

På denne siste etappen av reisen min inn i sushiens verden vil jeg se litt nærmere på alternativene, prøve å avslutte dette på en oppløftende måte. Vi nordmenn er nemlig så heldige at vi har fantastiske råvarer som svømmer rundt rett utenfor stuedøra, men som sushi-bransjen av en eller annen grunn ikke benytter seg av.

Hvorfor?

Dette vil jeg prøve å finne ut av.
Men først tar jeg en sveip innom sushiens historie, ser litt på hvordan norsk oppdrettslaks erobret Japan og verden, og hvordan en liten vestlandsbedrift fikk nordmenn til å lage sushi hjemme på kjøkkenet.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Illustrasjon: Børge Bredenbekk/ByHands