Sushi
Del 4:
SALMA ved reisens slutt
Oppdrettere på desperat jakt etter nye markeder.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/sushi_plate-02.png?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1000&q=80&sharp=10&w=750&s=694207d5395ce7948a00997d5c39682d 750w, https://harvestmag.imgix.net/images/sushi_plate-02.png?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1333&q=80&sharp=10&w=1000&s=d7f82be2a0e323a702162ad5c28df41a 1000w, https://harvestmag.imgix.net/images/sushi_plate-02.png?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1667&q=80&sharp=10&w=1250&s=c0f10b48be5a8cbf2ddbc7189393a1f3 1250w, https://harvestmag.imgix.net/images/sushi_plate-02.png?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=2000&q=80&sharp=10&w=1500&s=d6a296965ac02fd1f3580cf84969e9e2 1500w, https://harvestmag.imgix.net/images/sushi_plate-02.png?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=2333&q=80&sharp=10&w=1750&s=52476a32eab97414cb1e4149b6256536 1750w, https://harvestmag.imgix.net/images/sushi_plate-02.png?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=2667&q=80&sharp=10&w=2000&s=ea4bbd9ad75ae6c2babf235820feb055 2000w)
Jeg har vært på luksusrestaurant, jeg har spist billigsushi, jeg har sporet råvarene og jeg har dykket ned i juks og fanteri i sushibransjen.
På denne siste etappen av reisen min inn i sushiens verden vil jeg se litt nærmere på alternativene, prøve å avslutte dette på en oppløftende måte. Vi nordmenn er nemlig så heldige at vi har fantastiske råvarer som svømmer rundt rett utenfor stuedøra, men som sushi-bransjen av en eller annen grunn ikke benytter seg av.
Hvorfor?
Dette vil jeg prøve å finne ut av.
Men først tar jeg en sveip innom sushiens historie, ser litt på hvordan norsk oppdrettslaks erobret Japan og verden, og hvordan en liten vestlandsbedrift fikk nordmenn til å lage sushi hjemme på kjøkkenet.
(artikkelen fortsetter)
Abonner på Harvest Magazine
For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.
Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.
Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.
Abonnerer du allerede?
Logg inn her
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Harvest_sushi01_220114_090840.png?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=8cd7d584497676fed421d97261b1fe04 400w)