Harvest anbefaler

Kart som veggpryd

Minimalistiske ski- og sykkelkart til å henge på veggen.

Dapa maps kan høres ut som et hipt byrå i London. Men Dapa er bare initialene til de to Oslo-bosatte karene Daniel Andersson og Pavel Sagen.
De liker seg på tur. Og de liker kart, særlig de stilrene, uten for mye informasjon.

Så langt har de laget ski- og sykkelkart for Nordmarka, Lillomarka, Krokskogen og Østmarka, skikart for Vestmarka, Norefjell, Sjusjøen og Finnemarka, samt et kart over Lofoten. Ambisjonen er å lage kart på bestilling fra hele Norge. (Artikkelen fortsetter)

Kartofile gründere på tur, Pavel Sagen (t.v) og Daniel Andersson.

Kart over Lofoten.

Designet har de kommet frem til ved å studere gamle kart.
- Kartet skal ikke tar for mye av oppmerksomheten i et rom. Men du skal kunne gå nært å se detaljene på kotene og stedsnavnene, sier Daniel Andersson.

- Vi tar utgangspunkt i data fra flere ulike kilder så som Strava, Sunnto, Skiforeningen, DNT, Kartverket, lokale skiklubber, gamle kart fra nasjonalbiblioteket etc. Mye av jobben er å lande hva plasser heter, hvilke hytter som har aktivitet, hvilke løyper som er i bruk. Vi kvalitetssikrer informasjonen med folk som er kjent lokalt. Vi drar selv på tur i området og ferdigstiller. Vi trykker kartet på et trykkeri på Grorud og overværer selve prosessen, forteller Daniel Andersson.

- Når kartet skal sendes ut ruller vi det inn i runde hylser i min stue på Grünerløkka. Mange av kartene har vi selv levert på sykkel til kunder som bor i byen.

Og for hvert kart de selger via nettbutikken, planter de et tre via Teamtrees. Kartene kommer i størrelse 50 x 70 cm og koster 597 kroner uten innramming.

Her kan du se eller kjøpe Dapa maps-kart

Utsnitt fra skikart over Østmarka.

Denne saken har du fått av en venn

God journalistikk koster. I mange år har vi basert oss på frivillige donasjoner. Nå ønsker vi å tilby de som støtter oss, eksklusivt innhold. En som abonnerer på Harvest har valgt å dele denne saken. Derfor kan du lese den gratis.

Få tilgang til hele Harvest for
kun kr. 119 per måned.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her