Harvest anbefaler

Le Petite Chef - en barnekniv for hele familien

Hvorfor må kjøkkenkniver på død og liv være så lange og spisse?

Som med så mye annet kom bevisstheten rundt kokkekniver inn i alminnelige folks liv en gang i første halvdel av 1990-tallet. Det som fram til da hadde vært viktige redskaper på kjøkkenet, ble nå noe man kunne snakke om på linje med musikk, film og EU-valget.
Hvis du var en ung student som la merke til en attraktiv gutt (eller jente) på lesesalen, så kunne ditt beste sjekketriks fort vise seg å være å begynne å snakke om Sabatier-kniver. Hvis det ble full klaff, noe det meget vel kunne bli når man snakket om Sabatier-kniver på den tida, så flyttet dere kanskje sammen, tok med dere knivene fra hvert deres studentkollektiv, kjøpte leilighet og hengte alle på en magnetlist over ovnen.
Så fikk dere barn, og andre ting å tenke på enn kokkekniver.
Så ble barna så store at de ville begynne å lage mat selv.
I hendene deres så Sabatier-knivene ut som sverdet til Aragorn i Ringenes Herre, så dere gikk på nett og leitet etter kjøkkenkniver til barn, og kom over den franske produsenten Opinels geniale lille La Petite Chef.
Siden har alle brukt den, og Sabatier-knivene henger på magnetlista over ovnen, som støvete pokaler i et premieskap fra en annen tid.

Opinel Le Petite Chef
Kr 399,-

Kjøp den her