Om Pan

Redaksjonsrådet

Redaksjonsrådet gir overordnede innspill til tematikk og vinkling og møtes to ganger i året.

Første redaksjonsrådsmøte 19. juni 2018. F.v. Erik Lunde, Bjørn Gregory-Stærk, Ragna Kronstad, Ingrid Liland, Malín Jacob (foran), Agnes Vevle Tvinnereim (på skjerm), Harald A. Nissen, Simen Tveitereid og Naomi Ichihara Røkkum.

Foto: Eivind Hoff-Elimari

Birgit Liodden (f. 1982) har permisjon fra jobben som direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon i Oslo Business Region. Hun er grunnlegger av Ocean Opportunity Lab og har tidligere bl.a. vært direktør for NorShipping. Hun er styreleder i Norsk Elbåtforening og styremedlem i Bellona og i Greenstat. Hun sitter i advisory board for Rev Ocean. Du kan følge Birgit på bloggen hennes shippingsocialist.com

Bjørn Gabrielsen (f. 1967) er forfatter, næringslivsjournalist og litteraturkritiker. Han skriver om og anmelder litteratur i Dagens Næringsliv og er fast spaltist i Vårt Land. Han var redaktør i filmtidsskriftet "Z" og ble valgt til Årets litteraturkritiker i 2003. Bjørn debuterte i 2001 med boka Lutefisk på prærien og har siden publisert sju andre bøker.

Bjørn Stærk (f. 1978) er programmerer, blogger, samfunnsdebattant og forfatter. Han er spaltist i Aftenposten og har skrevet bøkene Ytringsfrihet (2013) og Å sette verden i brann. En ateist skriver om Jesus (2016).

Harald Nissen (f. 1963) er politiker, artist og aktivist. Han har sittet i bystyret i Trondheim og i Oslo og vært nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne fra 2011 til 2014. Han har vært doktorgradsstipendiat i middelalderhistorie ved NTNU, vært vokalist i flere band og redaktør for avisa Folk & Røvere.

Malin Jacob (f. 1989) er miljøaktivist og blogger. I 2008 ble hun kåret til årets miljøhelt av Aftenposten, og hun har vært nestleder i Natur og Ungdom, jobbet i Hold Norge Rent. Malin jobber nå i miljøkonsulentfirmaet SALT og er medlem i SV.

Naomi Ichihara Røkkum (f. 1987) er fagsjef i Norsk Eiendom. Hun leder Norges Venstrekvinnelag. Hun har vært generalsekretær i International Federation of Liberal Youth. Hun skrev masteroppgave i statsvitenskap (UiO) om norske aktørers påvirkning på FNs klimaforhandlinger.

Ragna Kronstad (f. 1975) er bestyrer på Sørli besøksgård i Østmarka. Hun har tidligere vært senior kommunikasjonsrådgiver og agronom i Sabima, skribent og foredragsholder. Hun har vært kommunikasjonssjef i Norges Bondelag og Oikos-Økologisk Norge og er utdannet journalist (Høgskolen i Oslo) og agronom i økologisk landbruk (Sogn jord- og hagebruksskule).

Sandra Baldvinsson Sotkajærvi (f. 1988) er prosjektleder, rådgiver og organisasjonsutvikler i Framtiden i våre hender. Hun jobber mye med plastproblematikken spesielt og med handlingsendring generelt. Sandra er miljøaktivist og skribent både på fritid og jobb, og har flere frivillige verv. Hun er samfunnsviter med Bachelor i utviklingsstudier med fordypning i sosialantropologi, og Mastergrad i Global Development and Planning – Specialisation in Development Management.

Vibeke Koehler (f. 1980) er foredragsholder og daglig leder for Bærekraftige liv, som startet i Bergen i 2008 og vil "ta klimakampen fra protest til fest" – og har fast plass i klimaministerens klimaråd. Hun er utdannet i teatervitenskap og arabisk språk og litteratur, og har siden 2004 frilanset som tekstforfatter, språk- og manuskonsulent, redaktør, dramaturg og regissør. Hun er grunnlegger av Arabisk filmfest i Bergen og er med i styringsgruppa for Fairtradebyen Bergen.

I permisjon fra redaksjonsrådet:

Erik Lunde (f. 1979) er politiker, teolog og forfatter. Han er konstituert statssekretær i Barne- og familiedepartementet, i permisjon fra stillingen som seniorrådgiver ved Universitetet i Agder. Har har bl.a. vært medlem i Oslo bystyre, nestleder i KrFU og informasjonssjef i KrF, og sitter nå i KrFs sentralstyre. I 2017 mottok han C.J. Hambros pris for «fremragende skribentvirksomhet». Han har skrevet bøkene Kristendemokrati. Et forsvar for det ufullkomne samfunnet (2014) og Uønsket. Mennesket i sorteringens tid (2017). Erik har også jobbet for miljøstiftelsen Zero.