Zen: dominerende retning innen japansk buddhisme. Legger i særlig grad vekt på en umiddelbar og intuitiv opplevelse av tilværelsens sanne virkelighet.
Grøt: Av norrønt grautr. Den eldste kjente matretten som lages på korn.
Store Norske Leksikon
Hver jul foreslår samboeren min en ny måte å tilberede risengrynsgrøten på. Noe hun har plukket opp på internett eller lest om i et magasin. Ti timer i stekovnen på 30 grader. Riskorn og melk i en gryte med lokk. Pakk gryta inn i en dundyne. La den stå over natta. Sånne ting. Alltid noe nytt, aldri det samme to år på rad. Hun er åpen for nye innfallsvinkler til livet, men det er ikke jeg. Jeg er lukket som en østers, i hvert fall når det dreier seg om handlinger som ikke trenger å bli utført på en ny måte. Der det ikke er noe å vinne. Ting som allerede fungerer, for eksempel det å koke risengrynsgrøt, som kun krever at man står stille og rører i en gryte over et lengre tidsrom. Risengrynsgrøten har ikke forandret seg, så hvorfor i all verden skal tilberedningsmåten gjøre det.
(artikkelen fortsetter)
Abonnér på Harvest Magazine
God journalistikk koster. I mange år har vi basert oss på frivillige donasjoner. Nå ønsker vi å tilby de som støtter oss, eksklusivt innhold. Bli abonnent du også.
Få tilgang til hele Harvest for
kun kr. 99 per måned.
Vi mener samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Den trenger ikke oss, men uten den er vi ingenting. Vi vil øke bevisstheten om naturens ressurser og hvordan vi bruker dem. Vi utforsker rollen naturen har i livene våre. Harvest Magazine er et nettmagasin om mennesker, natur og miljø.
Abonnerer du allerede?
Logg inn her
