#vanlife

Uten fast bopel: Et liv i bil på ubestemt tid

Eva Rose og Ole Jacob Johanson bor og jobber sammen i en kassebil som nesten kunne vært en hytte.

Eva har jobbet frilans som fødselsfotograf i 22 år, mens Ole Jacob tidligere har jobbet i oljebransjen. Samme dag som han ble permittert fra jobben i 2018 ble han skadet i en påkjørsel, og sykemeldt.
På samme tid gjorde Eva seg klar for en tremåneders reise rundt i Norge i «fødebilen», hvor hun skulle dele ut fødselsfotografier til sykehus og helsestasjoner. Ole Jacob kastet seg rundt og ble med. De ble kjærester i det øyeblikket de satt seg inn bilen.
– Vi bestemte at hvis det gikk dårlig kunne han bare ta flyet hjem, sier Eva.

Bobilen de reiste rundt med var romslig og i millionklassen, men det var uansett en god test for forholdet å leve så tett. Det klarte seg bra. Under oppdraget ble filminteressen til Ole Jacob vekket og han bestemte seg for å lære seg å filme før Evas neste prosjekt, Birth around the world. Kontrasten fra bransjen han jobbet i tidligere er stor, men det var på tide med en forandring.

Leiligheten til Eva på Tøyen i Oslo ble solgt for å finansiere prosjektet, og Ole Jacob leide ut sin i Tønsberg på lang kontrakt. De dro av gårde, men så kom Covid-19. Ole Jacob ville ikke bryte leie-kontrakten, og de ville ikke bo på sofaen til venner og kjente. Da bestemte de seg for å tenke nytt.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her