Unike overnattinger i verden

Le Maelström i Quebec

På en fjelltopp i Canada, binder en MTB-løype sammen et lite hyttesamfunn

Denne naturlige lekegrinden finner du på Mont Tourbillon i Lac-Beauport-regionen. I tillegg til neste 60 kilometer med mountainbike-stier, er det også glimrende forhold for turgåere og langrennsløpere i nærområdet.
Prosjektet ble etablert i 2016 mens området fortsatt var en kommunal park. Kommunen Lac-Beauport ønsket å skape vekst i turistnæringen, og begynte å lete etter nye utviklingsmuligheter.

La Cabin

La Cabin

Lagöm Cabin

Strenge reguleringer ble definert for hyttene slik at hver enkelt ble bygget for miljø, rekreasjon samtidig som de skulle inneha unike egenskaper til hver enkelt sesong. En offentlig terrengsykkelsti skulle passere gjennom eiendommen for at kommunen skulle utstede en kortsiktig leietillatelse. Maksimal størrelse for hver hytte kunne ikke overskride 215 kvadratmeter eller være over to etasjer. De fleste av hyttene er i dag «off-the-grid» eller benytter en alternative energikilder.

Quartz Cabin

Femten hytter har nå plass til gjester på Le Maelström, med en imponerende blanding av arkitektoniske stiler.
Hver hytte er unik for eieren, og alt fra tre A-rammer til hypermoderne hytter tilbys. Noen har egne nettsteder, som koselige La Cabin og Sauvés egne kvarts- og glimmerhytter. Alle hytter kan reserveres via Le Maelströms eget nettsted, fra ca. 700 til litt over 2.000 kroner per natt.

Mica Cabin

Kilde: fieldmag.com og chaletsmicroelement.com