Unike overnattinger i verden

Konglehytta i Dolomittene

Sov under stjernene i Dolomittene

Et sirkulært takvindu i toppen av dette kjegleformede trehuset i de italienske Alpene, gjør at gjester kan se opp i stjernehimmelen om natten.

Hytta, rett utenfor byen Ugovizza i Dolomittene er tilgjengelig for leie. Inspirasjonen kommer fra furutrærne i barskogene i Tarvisio der husets arkitekt, Claudio Beltrame vokste opp.

Han fant også inspirasjon hos filosofen Michael Foucaults og hans teorier om Heterotopias - rom som opererer utenfor samfunnet og dets kontrollsystemer.

– Oppe i et tre har alltid vært det beste stedet å drømme. Trær er menneskets primitive tilfluktssted og et sted for frihet og refleksjon, har Beltrame fortalt.

Alt treverk er hentet fra det nærliggende Alpe-Adria-området, som søker å bli verdens første bioregion.
I tillegg til å henvise til miljøet i utvendig utseende og form, designet Beltrame trehuset for å hjelpe beboerne til å føle seg knyttet til naturen hele tiden. Huset er arrangert over tre nivåer, med 360 graders vinduer i første etasje med utsikt over fjellene. Andre etasje har store vinduer med skyvedører i overbygd balkong. Inne er det sittehjørne, kjøkken og bad. Øverst ligger soverommet, med takvinduet skåret inn i taket over sengen.

Hyttene kan leies via gården Malga Priu Ugovizza


Kilde: Dezeen.com