Leirbålet

Trugetur i dyp snø

Truger er et fint framkomstmiddel. En behøver ikke oppkjørte løyper, en lager løyper sjøl.

I dag snør det litt og det er en fem-seks kuldegrader. Jeg har akkurat hatt en fin tur på truger. Skogen er snøtung, så trærne ligner mer på tusser og troll enn juletrær.
Dagens tur ble på ca. 4 kilometer. Jeg bor slik til at jeg kan spenne på meg trugene rett utenfor stuedøra. Her er det nok av skog, myrer og berg å bevege seg i. Jeg er pensjonist, så jeg kan være ute når jeg vil på dagen.
Truger er et fint framkomstmiddel. En behøver ikke oppkjørte løyper, en lager løyper sjøl. Det går ikke så fort, så en har tid til å oppleve og nyte naturen. Jeg kan følge dyrespor, det er mest hare- og revespor, og jeg kan lytte til fuglenes spede kvitring.
I dag fikk jeg en helt spesiell opplevelse. Etter ca. 3 kilometer kom jeg nedover et jorde og plutselig flakset det opp av snøen 14 orrfugler, både haner og høner. De lå i dokk, så jeg så bare en hvit snøflate før de begynte å røre på seg. Helt utrolig, det var fullt liv rundt meg. Da jeg kom hjem satt det masse meiser og dompapper i bjørketrærne rundt huset. De ventet på mer solsikkefrø.
Jeg anbefaler trugeturer. Det gir god mosjon og fine opplevelser. Dagens truger er lette å gå med, men ta ikke for lange turer til å begynne med, utvid etter hvert. Jeg bruker også staver med store trinser. Det gir støtte og fin bevegelse for skulderpartiet.
Snøen er myk å gå i. Det gjør godt for hele kroppen.