Barn i naturen

Ti råd til barnefamilier som vil på tur, basert på våre erfaringer mellom Oslo og Nordkapp

Ingrid, Ole Thomas, Mons (nå 5 år) og den lille turhunden Ito ville dra på eventyr før Mons skulle begynne på skolen. De hadde lenge drømt om backpacking i Sør-Amerika. Når pandemien satte en stopper for utenlandsreiser og den allerede turglade familien fikk enda mer tid til å dra på tur, dukket ideen opp.

Hva om vi går hjemmefra og nordover i 10 måneder?
Hvor langt kommer vi da?

Resultatet ble en tur på godt over 2000 km, fra Sagene I Oslo til den velkjente globusen på Nordkapp. Mens mor og far hadde tårer i øynene etter en strabasiøs sisteetappe I snøføyke på vidda, spurte Mons: «Kan jeg få en is?»

Etter turen sitter de igjen med fantastiske naturopplevelser og verdifulle erfaringer om å dra på tur som familie i forskjellige sesonger, til lands og til vanns. Dette er erfaringer som kommer til nytte ved neste eventyr, som allerede var på skissebrettet på vei hjem fra Nordkapp. Her er ti tips basert på erfaringene til familien fra Sagene:

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her