Harvest anbefaler

The world's greatest walker

Biografien om 74-åringen som gikk 2488 km fra New York til Minneapolis på 51 dager.

Amerikaneren Edward Payson Weston (1839-1929) var et ikon i sin samtid. Han var en av foregangsfigurene for en bevegelse som nådde sitt høydepunkt i siste halvdel av 1800-tallet, og som gikk under navnet «pedestrianism» - gåing som sport.
«Fotgjengerisme», som vi kan kalle det på norsk, var stort både i Europa og USA, og utviklet seg til å bli en idrett med sterk konkurransementalitet og stor publikumsoppslutning. Edward Payson Weston var blant de beste. I 1913, 74 år gammel, gikk han 2488 km fra New York til Minneapolis på 51 dager.
Payson Westons store styrke var at han trengte så kort tid på restitusjon. Han kunne gå i timevis, sette seg på en stein, spise en brødskive og drikke litt vann - og så var han klar til å gå videre.
Vi anbefaler biografien om ham, skrevet av Nick Harris, Helen Harris og Paul Marshall. Den forteller hele historien om Edward Payson Weston og om bevegelsen som formet hans liv. Fin tittel har den også: A Man in a Hurry: The Extraordinary Life and Times of Edward Payson Weston, the World's Greatest Walker.

Kjøp den her.