Film

Forsøplingen av naturen og «The Man in Oslo»

Fortell om et sted i naturen du verdsetter høyt. Et sted du henter krefter. Et sted du er redd for skal bli borte eller ødelagt.

Vi ble spurt om å lage en klimafilm. Om et sted i naturen som var viktig for oss. Det måtte bli i Nordmarka. Og det måtte bli med "Mannen".

Vi hadde lyst til å gjøre noe anneredes. Vi ville vise hvordan de små tingene også spiller en rolle i den store sammenhengen. Derfor valgte vi "Mannen" som hovedperson. Mannen er undrende, nysgjerrig, målløs, sjokkert, trist, livredd, morsom, litt rigid og veldig ensom.
Egentlig er han Knuts alter ego.
Når vi har med oss Mannen, om det er på sykehus, reiser, familiebesøk eller i skogen, skaper han alltid noe ståhei rundt seg.
Vi vet at en av fire nordmenn ser på naturen som en del av sin identitet. Da synes vi det er rart at vi, hver gang vi går tur i skogen, kan vi plukke med oss en bærepose med søppel hjem. Plastemballasje til grillpølser, brusbokser, sjokoladepapir, alt det som hører med til "fin tur i skogen". Emballasje til sportsdrikker og energibarer, alt det som kjennetegner en "bra treningsøkt i naturen". Folk tar det med seg inn i naturen. Men de tar det ikke med ut igjen.
Det er egentlig ganske utrolig.