100 tips og triks til et bedre liv

Syv tips til den som vil bli fugletitter

Den perfekte karantene-aktivitet: Fugletitting i hagen.

Fuglene er overalt, ikke minst rett utenfor vinduene våre. De fleste legger aldri merke til dem. De registrer at de er der, men de lærer aldri noe mer, om hvilke fugler de ser, hvorfor de oppfører seg som de gjør, hvilke lyder de lager og hvor avanserte sosiale strukturer som regulerer måten de oppfører seg på.
Hvis du begynner å følge med, vil du raskt oppdage at du har fått deg en hobby du kan drive med overalt. Du vil få innblikk i en verden som er dypt fascinerende, uendelig mangfoldig, og – dessverre og gudskjelov – veldig kompleks. Det tar tid å forstå hva fuglene driver med, hvilke arter du ser, hvilke lyder du hører, men det er også det som gjør det så spennende – og årsaken til at dette er noe du kan holde på med resten av livet.
Det spiller ingen rolle om du bor i byen, eller på landet, har hage, balkong eller ingen av delene. Heng opp en fugleföringsautomat utenfor vinduene, så dukker fuglene opp.

Her er syv tips som kan hjelpe deg å komme i gang.

(saken fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her