Menneskenaturen

Sommerhjernen 2018

Det er så søtt, når man får en erkjennelse eller en åpenbaring og du bare: nå, nå skal det jaggu meg bli annerledes, og det du tror tar cirka to dager å fikse, tar to år.

Dette er del 5 i Lene Julsens serie om å falle - og hvordan reise seg igjen. I del 4 (Åpenbaringen - veien ut av mørket) beskrev hun et møte med sosiolog Ivar Vehler, og hvordan samtalen fikk henne til å forstå noe av årsaken til utslittheten, uroen og angsten som holdt på å knekke henne.
Her beskriver hun hvordan hun prøver å bruke kunnskapen til å komme seg opp igjen.

Den seige, trege, dyrekjøpte investeringen, som i retrospekt kommer til å skille seg ut som ditt livs taktskifte, krever sin standhaftighet, der den står i dyp kontrast til det utålmodige livet som raser forbi. Og som på sin hastevisitt forbi deg lirer av seg ting som; «når kommer nummer to?», «skal dere flytte snart?», «hæ? blir dere ikke med til Paris???» «what!!».
For det var nettopp det som etter hvert kom til å synke inn, etter erkjennelsen på kafeen: Dette var starten på et taktskifte. I både tempo og fokus. Men så var det også bare starten.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Ill: Shutturstacs