Harvest anbefaler

Skogsfryd: Norges største fornøyelses- og dyrepark

Lurer du på hva du skal finne på sammen med barna? Vi har testet en fantastisk fornøyelses- og dyrepark.

Ankomst:
Skogsfryd kan man komme til i bil, til fots eller på sykkel. Vi valgte å gå hjemmefra og rett til parkens inngang. De fleste steder i landet ligger inngangen ganske nærme. Du trenger ikke å stå i kø for å parkere, og parken annonserer med absolutt ingen kø foran attraksjonene.
Parken er så stor at du sjelden vil møte andre gjester, noe som gir en rolig og avslappende atmosfære.
Vi besøkte parken på en flott dag med skyfri himmel, og selv da møtte vi få andre besøkende. Vi var så heldige av vi fikk lov til å teste ut Skogsfryd helt gratis.

Attraksjoner:
Parken har et stort og variert dyreliv, og kan skilte med både ulv, bjørn og gaupe. Skogsfryd legger stor vekt på at dyrene skal ha god plass, derfor gir ikke parken noen garanti for at vi ser dem alle.

Vi starter besøket med en safari inn i villniset. Alt i parken virker veldig naturlig laget. Rundt omkring på bakken er det mange spennende dyr å få se. Øyvind hviner opp og sier begeistret: «Se! Der er det en firfisle!» Og der oppe på en stein sitter en firfisle som nesten går i ett med omgivelsene. Vi har fått se et dyr som er sjeldent mange steder i parken. Barna ble ivrige etter å se mer og begynte å løfte opp stein, og plutselig vrimler det med forskjellige biller og insekter. Vi kikker på dem gjennom forstørrelsesglass og tar bilder med kameraet.
Oppe i trærne høres forskjellige fugler. Vi har lastet ned en fugleguide som app på mobilen. Her kan vi lære mye om fuglene og gjenkjenne deres sang. En hakkespett har laget digre hull i treet på jakt etter mat. Langs en elv ser vi mange forskjellige spor etter dyr. Vi har med gips så vi kan lage fine avtrykk til å ta med hjem som suvenirer.
Vi finner en beverhytte, men vi går ikke for nær, for vi vil ikke forstyrre formiddagssøvnen. Siden de forskjellige dyr ikke er inngjerdet i Skogsfryd må vi huske og holde avstand så de ikke føler seg truet. Dette gir samtidig en flott mulighet til å oppleve dyrene i deres naturlige miljø.
På bakken er der en liten sti av maur, vi følger dem en stund til vi kommer frem til en gigantisk maurtue. Den er så stor at en bjørn lett kan overvintre i den. Vi står lenge og bare ser. Her foregår det så mye spennende.
Vi holder en pinne nært inn til tuen og straks forsvarer maurene seg ved å sprøyte sin syre på pinnen. Det smaker deilig surt og er helt gratis.

Opplevelser:
Med ett hører vi knaking inne i krattskogen og skogens konge vandrer rett ut på stien. Det er tydeligvis litt av hvert man kan oppleve i denne parken. Elgen står og kikker på oss en stund før den setter inn i den tette skogen igjen i lett trav.

Det er nærmer seg lunsjtid og på tide å prøve fiskelykken. Ikke langt vekk ligger et lite tjern. Alle får hver sin fiskestang med krok og dupp. Etter litt baksing med meitemarken er vi klar til å gjøre et forsøk.
Det er vindstille på vannet, og den eneste lyden er summingen av insekter. De andre gjestene i parken har valgt andre steder, og vi er helt alene.

Øyvind er den første som får napp, og drar inn en liten, men velsmakende abbor. Den fyller ikke stort i stekepannen, men etter en times tid er pannen fylt med fem lekre abbor. Stekt i smør og forskjellige krydderier blir det en herlig lunsj som er helt gratis. I Skogsfryd må man bare betale et lite beløp i fiskekort, men siden det er gratis inngang må vi si at det er greit. Etter lunsj tar vi en svømmetur i det deilige vannet og tørker oss i solen på steinene.

Action:
Nå er vi alle klare for litt mer action, og vi finner en kjempegran som rekker minst ti meter opp i luften. Grenene sitter tett og har en perfekt tykkelse. Her er der mulighet for å klatre helt til topps. Oppe fra toppen er det utsikt utover hele Skogsfryd og alle de fantastiske attraksjoner.

Vi ser mindre trær som er tilpasset yngre barn. Og en annen, litt mer tillaget attraksjon: En taubane over en elv. Det er strukket opp en 5 mm stålvaier med en talje og et tau. Den er strammet enkelt med jekkestropp. Hver av barna får på redningsvest og suser over elven. Ute på midten går taubanen nesten ned i vannet og barna hyler av fryd når det plasker på dem.

Overnatting:
Etter dette adrenalinkick er vi mette og fulle av opplevelser og går til innlosjeringen. «Hotellet» kan reklamere med ikke bare 5 stjerners, men hele 5.000.000.000 stjerner.

Været var så fint at vi fikk tildelt overnatting under åpen himmel. Etter å ha inntatt en deilig middag laget på primus, lå vi alle under myggnettet og bare så opp på den flotte og enorme nattehimmel etter en innholdsrik dag i Skogsfryd. Vi sovnet til lyden av kattuglens uhu, med et smil om munnen.

Vår konklusjon etter å ha testet Skogsfryd med hele familien:
• Parken er så stor at vi aldri blir helt ferdig med den. Derfor vil vi komme tilbake mange ganger og oppleve nye ting og bli enda bedre kjent med Skogsfryd.
• Alt er gratis. Både inngangen og alt annet er inkludert (unntatt fiskekort). Barna maser heller ikke om is eller godteri i parken, men husk å ha med lidt snacks i lommen.
• Overnattingsplassen var en stor opplevelse i seg selv for store og små, og vil bli husket lenge.
• Vi satt pris på den stille og rolige atmosfæren som er en sjeldenhet i fornøyelses- og dyreparker. Vi opplevde lite stress ved å ta alle barna med i denne parken.
• Vi kan på det varmeste anbefale en tur til Skogsfryd med barna året rundt. Gjennom de fire årstidene forandrer attraksjonene seg, og det er bare fantasien som setter grenser for opplevelsene.

Skogsfryd er en fiktiv fornøyelsespark, men opplevelsene er sanne. Skogen finnes nesten over hele landet. Den er gratis, og det er åpent 24/7.