Oppskrift fra Kolonihagen
Skogens gull på skiva
Det er sopptid og skogen er full av gull, i hvert fall for den som tar seg bryet med å lete.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=58d5af52c5697ef3561e086b6211ee3a 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=4163407354e92dc32014079ea0d74ae2 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=1b511e31450eee8ca494753689f3a010 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=7beb73bbe6023677395e0175ee1120b4 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=cbeb67a85c1e06a42f54f409992bcad8 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=067a08933ba9df9bfbdf37f856fdc53a 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kantarell_kolonihagen_2_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=f3f2da95310cc79e8fb058f7aa7d8f63 1800w)
Kantarellen trives best når det er varmt og fuktig, gjerne i blandingsskog og i områder der det ikke er for høyt gress. Det er ingenting i veien for at kantarellen kan vokse helt inntil en skogsvei eller en skogssti, men sjansene er store for at noen har kommet deg i forkjøpet. Mulighetene øker derfor jo lenger unna allfarvei du beveger deg.
Mange kvier ser seg for å plukke sopp fordi det fins sopp der ute som er giftig. Kantarellen har et særegent utseende som det skal godt gjøre å forveksle med andre sopper, men vil du være på den sikre siden kan det være lurt å skaffe seg en soppbok eller å plukke sammen med noen som kan sopp. Hvis heller ikke dette er mulig, anbefaler vi deg å oppsøke nærmeste grønnsakshandler.
Kremet kantarelltoast
- 200 g kantarell
- 1 dl fløte
- ½ stk løk (i tynne skiver)
- 2 ss finkuttet gressløk
- 1 ss smør
- salt og pepper
- 1 stk brødskive (surdeig eller müslibrød er rett så godt)
- Stek kantarellene i litt olje. Når de har fått litt farge, tilsett løk og smør og stek videre til løken er myk. Husk å krydre med salt og pepper (kantareller elsker salt og pepper!). Tilsett fløten og kok til blandingen har tyknet og blir rik og kremete.
- Rist en brødskive i ovnen, i pannen med litt smør, eller i brødristeren.
- Vend inn gressløk inn i den deilige kantarellmiksen og legg alt sammen på toppen av den ristede brødskiven.