Harvest anbefaler

Skisko for landslagsløpere

Du trenger mest sannsynlig ikke disse skiskoene. Men hvis du kjøper dem, er de så dyre at du er forpliktet til å bruke dem i mange år.

Jeg snublet en gang over et enormt godt tilbud på Oslo Sportslager. Vanligvis gjør jeg ikke det, fordi mine størrelse 46 føtter sjelden finner salgsvare som passer. Men denne gangen traff jeg altså jackpot. Det var de råeste alpina-skoene verden hadde sett. Til halv pris. Fem minutter senere stod jeg i Torggata, lykkelig og skamfull på samme tid. Dette var eliteskoene til landslaget, langt unna hva en nordmarka-gamp som meg trengte. De var også provoserende dyre. Men samtidig hadde jeg kjent skoens klasse. De var som tynne silketøfler. Myke som sokker. Og lette som luft. Selgeren hadde advart meg:
- Disse skoene tåler nesten ingen ting. Ikke gå med dem uten å ha på skiene. Da blir den myke sålen ødelagt. Disse er nok ikke for alle.
Så hadde han lagt til:
- Men de er sjukt bra. De beste i hele verden.
Siden den dag har jeg tatt bedre vare på dem enn mine egne unger. Jeg har listet meg hjemmefra til skisporet som et mykt kattedyr. Jeg regnet med at de ville holde én sesong. Max. Det er fire år siden nå og det er fortsatt ingen grunn til å permittere dem. Konklusjon: Hvis jeg hadde tatt like godt vare på alt mitt utstyr og ikke bare det absurd dyre, hadde jeg hatt mye gammelt utstyr i veldig god stand.