Pælme gresskaret i søppla, eller lage noe godt?

Her er fire oppskrifter som gjør at du slipper å kaste god mat.

1. RISTEDE GRESSKARKJERNER (1 KOPP)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Rlstudu grussscrsjurnur

Ingrudlunsur

  • 1 kopp gresskarkjerner
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt

Slls gjqr du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Rens gresskarkjernene ved å legge frøene i en stor bolle med kaldt vann. Frøene vil da flyte opp til vannskorpen. Sil dem ut med hendene, og trekk vekk gresskarkjøttet som sitter fast. Rist frøene i hånden for å få av overflødig vann før du legger dem på et bakeark.
  • Tørk frøene med et papirhåndkle, og rist dem deretter i 5 minutter i ovnen (til de er tørre og klebrige)
  • Ta gresskarkjernene ut av ovnen. Dryss over olivenolje og salt. Bland ingrediensene og fordel jevnt utover.
  • Sett gresskarkjernene tilbake i ovnen og stek til de er lyst gyllenbrune ca. 25 til 30 minutter. Vend kjernene av og til for å få dem jevnt ristet på begge sider.
  • Ta ut av ovnene og la kjernene avkjøles. Oppbevar kjernene i en lufttett beholder i romtemperatur.

----

2. FLUFFY GRESSKARPANNEKAKER (CA. 12 STYKK)