Harvest anbefaler

Sangen om Jomfruland

Det perfekte feriested for en familie. Øya utenfor Kragerø kan tilby alle slags aktiviteter. Bortsett fra bilkjøring.

Tidlig vår i skjærgården. Vi sitter på en ferge som er på vei fra Jomfruland til Kragerø, og kjenner en sterk trang til å skrive en sang om øya vi nettopp har forlatt. Vi har tidligere besøkt både Fiji-øyene og Bali, så vi er ikke uten erfaring når det gjelder øy-paradiser. Men likevel. Dette er noe annet. Dette har aldri skjedd før. En hyllest i form av en sang. Oppstått i ren inspirasjon. Den samme følelsen Theodor Kittelsen må ha kjent da han illustrerte sine bildeserie her i 1893. Jomfruland-sangen 2021. Vi kan skrive teksten. Gjøre den munter og DeLillos-aktig og få en lokal trubadur til å lage melodien. Det skal være trekkspill og 3/4-takt og måkeskrik i bakgrunnen, for etter fire dager og netter her ute, er konklusjonen klar. Jomfruland er den vakreste øya vi har besøkt i dette landet (delt førsteplass med Vegaøyene i Nordland). Flat og lys og vennlig. Et lett tilgjengelig paradis som minner mer om Danmark enn om Norge.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

HER ER FEM GODE GRUNNER TIL Å LEGGE SOMMERFERIEN INNOM JOMFRULAND

Strundunu

Po Jamfrulcnd ur dut strundur so ag sl rundt hulu qyc. Po lnnsldun, dun sam nundur mat fcstlcndut, ur dut hnltu scndstrundur so lcngt qyut scn su, sam dut hutur. Po yttursldun llggur du undulqsu rullustulnstrundunu. Vær abs po ct strundunu ytturst po nardsplssun llggur rutt nud fuglustcsjanun, ag l hussutldun ur scn dut næru nlssu bugrunsnlngur po hnar mcn scn slo sug nud. Po rullustulnstrundunu po yttursldun cn qyc ur dut særdulus nlstlg o pcssu cnslunu. Rundu stulnur frc lstldun scn næru mugut glcttu.

(crtlssulun fartsuttur)