Oppskrift fra Kolonihagen
Salat med rødbete og skjørost
Økologisk skjørost er en fersk ostemasse av syrnet skummetmelk. Sammen med rødbeter er den en fabelaktig start på våren.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=6dd60cf41589a3b69a2df3d531b869be 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=e39ad8cf376528a4295cbc11d4b23d44 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=9e05cfb80dbd570d138a00f6d0a67c5a 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=9abd7d964275cb1632bd3efcfa814693 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=7bae57cdd4a8945bf0676ec870b366e2 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=8514d42d61b24400d221a668336321ad 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/april/skjoerost_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=65b9f0a37b666659d957ec4e5cee505a 1800w)
Vi er stolte av å få våre beste biodynamiske grønnsaker fra Fokhol Gård i Stange. I motsetning til grønnsakene i butikken har disse jord på seg! Jorden bidrar nemlig til at grønnsakene holder seg friske og bevarer all den gode smaken. Etter gamle prinsipper bruker Fokhol fortsatt arbeidshest i sin produksjon for å unngå kompakt- og næringsfattig jord – så denne jorden ønsker hvertfall vi å ha på grønnsakene våre.
Våren titter frem, men for oss i Kolonihagen er det litt trist. Det betyr nemlig at Fokhol sine lager på rotgrønnsaker snart er tomme. Vi må derfor skynde oss å presentere denne oppskriften med rødbeter og skjørost før vi får alvorlige rotgrønt-abstinenser!
Økologisk skjørost er en fersk ostemasse av syrnet skummetmelk. Navnet skjørost kommer av det gammelnorske ordet «skyr», som betyr sur. Surmelkosten ble brukt lenge før de søte ostene vi kjenner til i dag. Så dersom skjørosten fortsatt ukjent for deg, er det på tide å prøve den ut!
••
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bak rødbetene hele i ovnen i 2 timer. La rødbetene avkjøle seg etter de er ferdige slik at du enkelt kan skrelle dem ved å gni av skallet med fingrene.
Mens rødbetene avkjøler seg: Mariner skjørosten i rikelig med god olivenolje, litt salt og pepper.
Del rødbetene i grove biter og vend med spinat, sitronsaft, fingersalt og litt balsamicoeddik.
Fordel salaten på et fat og dryss skjørosten over.
Harvest har inngått et samarbeid med Kolonihagen for å kunne tilby våre lesere kurs, aktiviteter (info om dette kommer i nyhetsbrev fremover) og inspirerende oppskrifter utelukkende basert på kvalitetsråvarer.
Klikk her for å lese mer om kolonihagen.