Oppskrift fra Kolonihagen

Salat med rødbete og skjørost

Økologisk skjørost er en fersk ostemasse av syrnet skummetmelk. Sammen med rødbeter er den en fabelaktig start på våren.

Vi er stolte av å få våre beste biodynamiske grønnsaker fra Fokhol Gård i Stange. I motsetning til grønnsakene i butikken har disse jord på seg! Jorden bidrar nemlig til at grønnsakene holder seg friske og bevarer all den gode smaken. Etter gamle prinsipper bruker Fokhol fortsatt arbeidshest i sin produksjon for å unngå kompakt- og næringsfattig jord – så denne jorden ønsker hvertfall vi å ha på grønnsakene våre.

Våren titter frem, men for oss i Kolonihagen er det litt trist. Det betyr nemlig at Fokhol sine lager på rotgrønnsaker snart er tomme. Vi må derfor skynde oss å presentere denne oppskriften med rødbeter og skjørost før vi får alvorlige rotgrønt-abstinenser!

Økologisk skjørost er en fersk ostemasse av syrnet skummetmelk. Navnet skjørost kommer av det gammelnorske ordet «skyr», som betyr sur. Surmelkosten ble brukt lenge før de søte ostene vi kjenner til i dag. Så dersom skjørosten fortsatt ukjent for deg, er det på tide å prøve den ut!

••

SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bak rødbetene hele i ovnen i 2 timer. La rødbetene avkjøle seg etter de er ferdige slik at du enkelt kan skrelle dem ved å gni av skallet med fingrene.
Mens rødbetene avkjøler seg: Mariner skjørosten i rikelig med god olivenolje, litt salt og pepper.
Del rødbetene i grove biter og vend med spinat, sitronsaft, fingersalt og litt balsamicoeddik.
Fordel salaten på et fat og dryss skjørosten over.
Harvest har inngått et samarbeid med Kolonihagen for å kunne tilby våre lesere kurs, aktiviteter (info om dette kommer i nyhetsbrev fremover) og inspirerende oppskrifter utelukkende basert på kvalitetsråvarer.
Klikk her for å lese mer om kolonihagen.