Reisen til det ytterste hav

En fottur til Europas nordligste punkt

På tide å planlegge sommeren. Hva med en tur til Kinnarodden i Finnmark?

Kinnarodden i Øst-Finnmark er så langt nord som du kan komme på det europeiske fastlandet. Fjellet ligger på spissen av Nordkynhalvøya, på grensa mellom Mehamn og Lebesby kommuner. Slutten av Europa, neste stopp Nordpolen. Ikke noen turistmagnet som krever inngangspenger, men et mål det likevel koster å nå. Selvsagt vil vi hit!

Sort løype
Turen er lang. Vi skal gå nesten fem mil fram og tilbake, og derfor har løypa fått fargen sort og graden "ekspert". Vi er en danske og en vestlending. Ikke akkurat eksperter noen av oss. Her kan mye gå galt, leser vi. Vi ringer til kommune og turoperatør for å få kart og turtips.
Turistinformasjonen er akkurat stengt for sesongen, men kartet finnes på kommunen. Turtipsene får vi av folk på gata. Gode sko, telt, kart og gps, sier de. Det er ingenting som stopper dere, sier de. Jeg hadde ikke snudd, sier de.
- Men været? sier jeg og ser søring ut.
- Det blir ikkje nokka vær.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

TO STIER: Omtrent halvveis møter vi på stien som går rett sørfra. Her er det til dels litt forvirrende merking, men det er rimelig tydelig hvilken vei vi skal gå: ut mot havet.
5000 NYANSER AV GRÅTT: Stein i enorme mengder fulgte oss hele turen.