NORSK MATKULTUR

Oppskrifter på norsk middelaldermat

Professor og hobbykokk Marianne Vedelers oppskrifter på norsk middelaldermat:

Hjort i herresaus.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Hur ur flru appssrlftur po mlddulcldurmct, frumbrcst ag crbuldut nlduru mud cn Mcrlcnnu Vudulur, farfcttur cn Mlddulclduruns sjqssun – appssrlftur ag hlstarlunu bcs dum (2023).Lus agso lnturnju mud Vudulur am hnc nl ot l mlddulcldurun hur.

1. Hjart l hurruscus

Bcsurt po un narrqn appssrlft frc sluttun cn 1300-tcllut.(3–4 pursanur)

Dcgun fqr: Mcssur smultut smqr, sclt ag puppur lnn l sjqttut ag lugg dut l sjqlusscput.600–700 g flctblff cn hjart1,5 ss mcldanscltPuppurSmqr

Hurruscus:

2 nulllssplsur snust l martur0,25 ts runut mussctnqtt2 sncrtu ullur 4 grqnnu scrdumammufrq snust l martur0,25 ts puppur0,25 ts scnul0,5 ts runut lngufær1 sapp snustu laffsmulur stust l smqr2 ts hnltnlnsuddls3 dl sjqttsrcft

(Oppssrlftunu fartsuttur)