Harvest anbefaler regnjakker

Noen ganger er ikke Gore-Tex nok

Vi har prøvd mange dyre goretex-jakker, men de har aldri klart å stenge regnet ute over lang tid. Her er noen som gjør det.

Vi var på fisketur og sto ti timer på ei myr i striregn mens vi så etter vak. Med jakke i goretex. Og ble klissvåte.
VI sto på sidelinja og så en barnefotball-kamp på 2x35 minutter. Regnet øste, vinden pisket, og da dommeren blåste og kampen var over, var vi gjennomvåte, selv om goretex-jakka koster fem tusen.

Mye av den aktiviteten du bedriver utendørs er ikke nødvendigvis så aktiv. Du fisker. Sitter på post i et jaktlag. Rusler rundt og plukker sopp. Da er du ikke først og fremst avhengig av en jakke som slipper fuktigheen ut fra kroppen. Du trenger en jakke som ikke slipper fuktighet inn. Og hvilke jakker gjør det? Ånei, det er Ikke goretex-jakkene. Produsentene påstår kanskje det, men hvis du er ute i ti timer, i regn og med ryggsekk og skulderstropper, så skjønner du hva vi mener. Vi har prøvd mange dyre goretex-jakker, men de har aldri klart å stenge regnet ute - ikke over lang tid.

Med en regnjakke er det annerledes, for den er potte tett. Ironien er at det nå for tida er vanskelig å få tak i dem, i hvert fall hvis du vil ha en litt friluftsaktig modell, og ikke en sånn gul og tjukk som folk går med i Bogstadveien og på oljeplattformer. For noen år siden googlet og lette vi, men det var knapt en regnjakke å oppdrive, bortsett fra fargerike saker i små størrelser, beregnet på barnehagebarn. Men vi fant en til slutt, og den har vi brukt hver gang himmelen har åpna seg, særlig på seinhøsten, som nå.

Jakka er lett og komprimerbar, den har stor hette og glidelås under hver arm for ventilering. Den er rett og slett suveren, og den velges framfor goretex-jakka på alle regnværsdager og til og med dager da det ikke regner.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Vor fcnarltt:

PATAGONIA TORRENTSHELLPrls: 1939 srKjqp dun hur.