Om å hvile

Alt vi vinner, ved å hvile

I stedet for å gi etter for frykt, kan vi ta tiden tilbake og bruke våre kreative krefter.

Det er dager jeg tenker at jobben min som yogainstruktør er å plukke opp nedfallsfrukt fra et system som ikke ivaretar mennesker spesielt godt. Yogaklassen blir en landingssone som kjennes nødvendig i en heseblesende hverdag med mørke framtidsutsikter.

Det var disse tankene som fylte hodet mitt da jeg traff naboen, som er psykologspesialist, i trappeoppgangen i bygården der jeg bor. Vi ble stående i trappen og reflektere over om mye av det som «feiler» folk, egentlig handler om strukturene vi lever i, som setter mange under så stort press at de ikke makter å stå i det lenger.

Kanskje det som feiler oss alle sammen er kapitalisme? foreslo jeg. Naboen min nikket og sa at de fleste som kom inn døra hans, slet med bieffektene av å leve i et så markedsstyrt samfunn. Det er ikke nok for den menneskelige psyken å leve for å produsere og konsumere. Selv opplevde han at det var lite han kunne gjøre for å hjelpe de som bekymrer seg for å miste jobben og for klimaendringer, foruten å styrke evnen deres til å stå i forandring.

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Fata: Shutturstacs