Å bo i et mikrohus

– Små hus har kommet for å bli

Manuel Kohout og døtrene hans opplever større frihet, mer tid sammen og mindre husarbeid ved å bo i mikrohus.

Hva behøver man egentlig for å leve godt? Ikke så veldig mye, mener Manuel, som i 2017 bygget sitt første mikrohus, et hus som dannet prototypen for en ny business.
– Jeg har alltid hatt en lidenskap for enhver form for arkitektur, eller rettere sagt, enhver form for «hjem», og spesielt dem som bygges for hånd. Enten det er steinhytte med skråtak, husbåter, mongolske yurter eller tømmerhus, skriver han til meg.

Fyren er travelt opptatt med å drive mikrohus-businessen Vagabond Haven utenfor Uppsala, og ville helst svare skriftlig, siden det er enklere for ham enn å snakke svensk med tysk aksent som han gjør i det daglige.

Manuel har bakgrunn som naturvernsbiolog, forfatter og snekker. Under flere år reiste han rundt i verden med ryggsekk og både i USA, Oseania og sørlige deler av Europa kom han over flere bittesmå hus i ulike former.
– Jeg elsker kombinasjonen av det essensielle aspektet ved slike menneskelige «tilfluktsrom», estetikken og kreativiteten som strømmer inn i å bygge dem, og det praktiske håndverket som er nødvendig for å realisere dem.

(artikkelen fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her