Men da gir vi vel bare faen, da dere!

Nå slenger vi plasten sammen med potetskrellet. Lar de tomme makrell i tomat-boksene ligge i samme dunk som papir og tomflasker. Nå gir vi snart faen her i huset.

Vi har kjørt et strengt regime her i huset de siste to årene. En dyr varmkompost ble innkjøpt til matavfallet. Glass og metall sorteres. Plast i egen dunk, papir i en annen. Batterier i egen kurv og lyspærer i en annen. Selv kontaktlinsene blir ikke spylt ned i toalettet lenger, og det vi kjøper i butikken bæres hjem i egne handlenett, og varene skal ha minst mulig emballasje. Jada, her i huset er vi miljøvennlig.
Kjøttet kjøper vi rett fra bonden. En halv gris. Et lam. Reinkjøtt fra samene oppe på fjellet. Egg fra venner med høns. Elg og annet vilt blir malt til kjøttdeig. Rødt oksekjøtt har vi sluttet med, også billige kyllinger. Her går det i Stange-fugl og økologiske grønnsaker så langt det rekker. Vi er så stolte av oss selv fordi vi legger ned så mye energi i å være miljøvennlig.

(saken fortsetter)

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Foto: Markus Spiske