Enkle hytter

Billig hytte, vindu fra Finn

Med materialer til overs og vindu fra Finn.no gjorde de den lille hytta i indre Troms til sitt eget paradis.

Fra den lille hytta på Andsfjellet kan Monica Stenbakken se over til Målselv fjellandsby, hvor det ligger hytter til mange millioner.
- Folk har bygd sine palass der, og så sitter jeg alene i den lille hytta som vi kjøpte billig. Jeg føler meg så heldig!

En vinterdag på ski så Stenbakken en falmet lapp hvor det sto at hytta hun lenge hadde drømt om å eie, var til salgs. Familien på fire fikk tilslaget på den 40 kvadratmeter store hytta uten innlagt vann eller strøm.
Hytta var fylt med store og tunge møbler som tok mye plass og lys. Familien begynte å ta ut ting litt etter litt, og siden hytta manglet kjøkken, fikk de satt inn en kjøkkenbenk av materialer de hadde til overs hjemmefra. De fikk også hjelp av en nabo til å bygge en utedo.
- Men jeg synes det var ille at vi ikke kunne se den fine utsikten innenfra hytta, vinduene var for små og satt for høyt oppe på veggene, sier Stenbakken.
Hun fant et vindu på to ganger to meter på Finn, og hyret inn en snekker til å sette det inn.
- Jeg fikk hakeslepp da jeg kom inn i hytta etterpå. Det er nesten som å sitte ute, det er så lite skille mellom inne og ute, sier hun.
Det meste i hytta er gjenbruk.
- Vi har en kabeltrommel til stuebord, og de to køyesengene på soverommet er de som sto her fra før.

ARTIKKELEN FORTSETTER - SE FLERE BILDER FRA HYTTA OG LES OM ANDRE ENKLE HYTTER.

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her