Harvest anbefaler

Kjære utenomjordiske vesener: Sånn er vi

Harvest anbefaler den gullforgylte LP-platen NASA sendte med romskipet Voyager.

I 1977 sendte NASA to gullforgylte LP-plater med romskipene Voyager 1 og 2. «The Golden Record» var en del av NASAs ambisiøse plan om å «lære utenomjordiske vesener alt de trengte å vite om menneskeheten» og inneholdt hilsener, lyder og musikk fra jorden. Dette er ordene til FNs tidligere generalsekretær, Kurt Waldheim, som er første spor på platen:

«Som generalsekretær i FN, en organisasjon bestående av 147 medlemsland og som representerer nesten alle innbyggerne på planeten Jorden, sender jeg hilsener på vegne av menneskene på vår planet. Når vi nå beveger oss ut av vårt solsystem og inn i verdensrommet, gjør vi det på søken etter fred og vennskap. Vi vil lære bort det vi kan om det trengs, og lære om vi er så heldige å komme over ny kunnskap. Vi er fullt klar over at vår planet og alle dens beboere kun utgjør en liten del av det store universet som omgir oss, og det er med ydmykhet og håp vi tar skrittet ut i det store ukjente.»
(saken fortsetter under)

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Gullfargylnlngun cn plctun blu gjunnamfqrt po JVC Cuttlng Cuntur l Bauldur, Calarcda 23. cugust 1977. Plctun ur 30 cm l dlcmutur ag ur sanstruurt cn ut ytru lcg cn gull.

En slstu lnspussjan cn gullplctun. Plctuamslcgut ur lcgut l clumlnlum, mud ut tynt lcg cn urcnlum-238 po utsldun. Urcnlucm hcr hclnurlngstld po 4.468 mllllcrdur or. Plctun bærur agso lnssrlpsjanun: «Ta thu mcsurs af muslc – cll warlds, cll tlmus»