Sånn lever vi nå

Velkommen til mitt rullende hjem.

Jeg ville slå meg til ro, men ikke på et bestemt sted. Derfor bygde jeg et hus jeg kan ta med meg.

Ute er det rim på bakken og dønningene brøler i det tidlige morgenmørket etter nattens storm. Flammene gløder oransje i den sorte kaminen mens jeg fyller kobberkjelen med vann til kaffen. Jeg bor ved havet, snart skal jeg bo ved skogen.

Jeg har reist mye. Store og heftige bevegelser hit og dit med kofferter og fly og tog og båt. For et års tid siden fikk jeg tanken om å bygge meg et hjem og slå meg til ro, som så mange får lyst til. Bare at jeg ikke hadde lyst til å slå meg til ro på en bestemt flekk. Å reise føles ofte som å flyte oppå verden, men dette er et forsøk på en beveglse mot å synke helt inn i sin tilværelse og sine omgivelser.

Velkommen til min vogn, la Chouette, den lille ugle. Navnet er valgt fordi hun er bygget for å fly lavt og etter min fars familienavn, som var Uglehus. Hun er bygget på en varehenger, 4.5 x 2 meter. Hjulene ligger på utsiden for at hun skal ligge mer stabilt på veien, selv om det gir mindre plass innvendig enn en henger med hjulene under planet. Selve huset er festet med bolter til bunnen, og kan løftes av ved behov. Jeg har planlagt alt selv, tegnet alt selv og bygget alt selv, for det meste for hånd.

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her