Harvest Magazine

icon-search
  • Om Harvest
  • Abonnement
  • Harvest som gave
  • Artikkelserier
  • Essays
  • Harvest anbefaler
  • icon-searchSøk
  • icon-emailNyhetsbrev
  • Logg inn
  • Registrer

Artikkelinformasjon

Du leser: Dine egne epler som eplemost

Lengde: 2 min
icon-facebook icon-twitter

HARVEST ANBEFALER

Dine egne epler som eplemost

icon-facebook icon-twitter

For første gang fikk vi smakt våre egne epler som drikke. Det var ikke ekstremt godt.

  • Dato: 02.11.2021
  • Tekst: Redaksjonen

  • Estimert lesetid: 2 min

Vi har ett epletre i hagen. Hver høst lager vi eplesyltetøy av dem.

Plukke. Skrelle dem. Kutte dem. Oppi gryta med dem. Oppi med ingefær, kanelstang og litt sukker. Røre rundt. Kjøle ned. Plassere sirlig i fryser og kjøleskap. Og slik har vi mat (fra epler) gjennom vinteren.

I år kom det flere epler enn normalt. Dessuten så vi på facebook at bekjente med tilgang til epler, ga bort epler. Det var da vi fikk den lyse ideen om å lage vår egen eplejuice, eller eplemost. Hvis kortreist har noe for seg, blir det ikke mer kortreist enn dette. Men i en storby er det ikke innlysende hvor man får gjort dette.

Derfor vil vi 1) tipse om at det er spennende å drikke sine egne epler og 2) at man i Oslo kan kontakte Abildsø gård.

Presseriet er åpent fra 30. august. Levering bookes per e-post, sto det på nettet.
Du får igjen most fra din egen frukt, uten tilføring av vann, sukker eller andre tilsetningsstoffer. Minimumskrav på 20kg epler. Vi presser kundenes epler separat, og du vil dermed få eplemost kun fra dine egne epler.
De la til: Vi tar dessverre ikke imot pærer, melne sommerepler og råtne epler. Om eplene har litt støtskader eller flekker, går det som regel fint.

Vi møtte opp, og dagen etter fikk vi SMS om at eplemosten var klar for henting. Spent var stemningen hjemme da vi samlet familien til en smak. Vi nippet litt. Smattet litt. Kjente etter. Og konkluderte at eplejuicen i butikken, fra Tirol, er selektert for søthet, mens våre ikke var det.

Bestill eplepressing: eple@abildso.org eller telefon: 466 41 627. Mer informasjon: http://www.abildso.org/press-e...

Mest leste saker

  • Kokker anbefaler mat som smaker mer enn den koster

  • Jeg var der, for å se hvordan ulvejakten foregår

    Jeg var der, for å se hvordan det går til når en ulvefamilie blir utslettet.

  • - Verden vil trenge ostepop i flere tiår

    - I overgangen til et sunnere samfunn er det avgjørende at Norge produserer nok ostepop.

  • Sånn endte jeg opp med fire

    Vi drømte om en flokk med unger. Et premiss for planen var en rekke livsendringer.

Hold deg oppdatert på Harvest

Følg oss på:

Harvest i sosiale media

  • Facebook
  • Instagram

© 2016 Harvest Publishing

Navigasjon

  • Abonnement
  • Serier
  • Søk
Utviklet av: Værsågod