HARVEST ANBEFALER

Dine egne epler som eplemost

For første gang fikk vi smakt våre egne epler som drikke. Det var ikke ekstremt godt.

Vi har ett epletre i hagen. Hver høst lager vi eplesyltetøy av dem.

Plukke. Skrelle dem. Kutte dem. Oppi gryta med dem. Oppi med ingefær, kanelstang og litt sukker. Røre rundt. Kjøle ned. Plassere sirlig i fryser og kjøleskap. Og slik har vi mat (fra epler) gjennom vinteren.

I år kom det flere epler enn normalt. Dessuten så vi på facebook at bekjente med tilgang til epler, ga bort epler. Det var da vi fikk den lyse ideen om å lage vår egen eplejuice, eller eplemost. Hvis kortreist har noe for seg, blir det ikke mer kortreist enn dette. Men i en storby er det ikke innlysende hvor man får gjort dette.

Derfor vil vi 1) tipse om at det er spennende å drikke sine egne epler og 2) at man i Oslo kan kontakte Abildsø gård.

Presseriet er åpent fra 30. august. Levering bookes per e-post, sto det på nettet.
Du får igjen most fra din egen frukt, uten tilføring av vann, sukker eller andre tilsetningsstoffer. Minimumskrav på 20kg epler. Vi presser kundenes epler separat, og du vil dermed få eplemost kun fra dine egne epler.
De la til: Vi tar dessverre ikke imot pærer, melne sommerepler og råtne epler. Om eplene har litt støtskader eller flekker, går det som regel fint.

Vi møtte opp, og dagen etter fikk vi SMS om at eplemosten var klar for henting. Spent var stemningen hjemme da vi samlet familien til en smak. Vi nippet litt. Smattet litt. Kjente etter. Og konkluderte at eplejuicen i butikken, fra Tirol, er selektert for søthet, mens våre ikke var det.

Bestill eplepressing: eple@abildso.org eller telefon: 466 41 627. Mer informasjon: http://www.abildso.org/press-e...