Film

Walkabout med flinke filmfolk

Regissør Andreas Nordberg og hans crew ble med på mikroekspedisjon i Nordmarka.

Harvest-boka «Året i skogen» (2014) handler om tolv ensomme overnattinger i skogen, en i hver av årets måneder. Den er tuftet på tanken om at man ikke trenger å dra langt for å ha store naturopplevelser. Filmregissør Andreas Nordberg ville fange den samme magien på film, og fikk med seg Amundsen Sports, Revir, Jerven og Harvest på laget.

– Vi var heldige nok til å samle et bemerkelsesverdig talentfullt team, alle drevet av en lidenskap for filmkunsten. Alle involverte hadde stor kunstnerisk frihet, og jeg mener at dette gjenspeiles tydelig i historiefortellingen, bildene, musikken og lydsporet, forklarer Andreas.
– Friluftslivet er truet. Vi har erstattet tilstedeværelse med mål. Vi skynder oss et sted, vi kalkulerer tiden. «Kunsten å ferdes uten mål» handler om å oppdage en dypere forbindelse med naturen. Øyeblikkene uten umiddelbar hensikt, bortsett fra å forme vår egen karakter og reisen vår.

«Kunsten å ferdes uten mål» er filmet gjennom ett døgn i Nordmarka i slutten av mai. Med analog film, ikke digital.

– Denne metoden er basert på ekte kjemiske og fysiske reaksjoner. Når lyset treffer filmen, registrerer den de elektromagnetiske strålene og brenner dem bokstavelig talt inn i filmrullen. Dette gjør at øyeblikket blir fanget på en genuin måte, som om filmen låser inne selve lyset. I denne levende prosessen blir hver eneste bildecelle et vitnesbyrd om øyeblikket, og hver eneste rute brenner seg inn med sitt eget lys, og sin egen fortelling, avslutter regissør Andreas Nordberg.

«Kunsten å ferdes uten mål». Regi: Andreas Nordberg.