Debatt: psykisk helse

Kroppen kaller på oss

I behandlingsforsøk sponset av det offentlige har jeg pratet lett om alt som er vondt. Men ingen endring har skjedd. Vi trenger å få følelsene koblet direkte til kroppen.

Marit Figenschou gir en presis og velskrevet diagnose på dagens helsevesen i Norge, og antagelig store deler av verden for øvrig i en artikkel i Harvest nylig ( Når vi ikke sier nei, gjør kroppen det for oss). Manglende kunnskap og fokus på sammenhengen mellom kroppen og sinnet. At uro i huet gir seg utslag i diverse kroppslige plager. Derfor blir mange av oss sendt som kasteballer mellom ulike instanser, med svar om at man «finner ingenting». Jeg skal si deg hva vi trenger å finne. Sjelen. Hjertet. Følelsene. Kjært barn mange navn. Og vi trenger å få de greiene der koblet til kroppen. Hvordan? Det finnes en dokumentert og anerkjent metode. Men fremdeles er den definert som «alternativ medisin», altså koster den flesk og derfor forbeholdt de rikeste i samfunnet.

Abonner på Harvest Magazine

For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her

Ssjurmblldu cn Mcrlt Flgunschaus scs po Hcrnust.