Livet, del II
Kranføreren som gikk på 16:8-dietten
En kort fortelling om tårnkraner og drømmer om øl og bacon.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Lunch_atop_a_Skyscraper_-_Charles_Clyde_Ebbets-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1000&q=80&sharp=10&w=750&s=a731b2378171f7d5c27f4a1ca6af309c 750w, https://harvestmag.imgix.net/images/Lunch_atop_a_Skyscraper_-_Charles_Clyde_Ebbets-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1333&q=80&sharp=10&w=1000&s=e6101ddaaebfa668d67b9dccaa1a8322 1000w, https://harvestmag.imgix.net/images/Lunch_atop_a_Skyscraper_-_Charles_Clyde_Ebbets-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1667&q=80&sharp=10&w=1250&s=3779989134eaf3357436bb2f245e6be7 1250w, https://harvestmag.imgix.net/images/Lunch_atop_a_Skyscraper_-_Charles_Clyde_Ebbets-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=2000&q=80&sharp=10&w=1500&s=3dd5e6a8345497721dce9f226a7875dc 1500w, https://harvestmag.imgix.net/images/Lunch_atop_a_Skyscraper_-_Charles_Clyde_Ebbets-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=2333&q=80&sharp=10&w=1750&s=2dfa450fc78b0d3b6836c45f622e9a84 1750w, https://harvestmag.imgix.net/images/Lunch_atop_a_Skyscraper_-_Charles_Clyde_Ebbets-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=2667&q=80&sharp=10&w=2000&s=bb2eded8c71e1de981a2931ce447ab6a 2000w)
Klokka er 12:00, vintertid.
I horisonten, mellom kirkegårdens tujaer, står en gul tårnkran.
I kranhytta, kanskje seksti meter over bakken, sitter en kranfører og spiser lunsj, kan man tenke seg.
To skiver med skinke og majones, en med salami og majones og en med gulost og majones, spiste en kranfører jeg kjente en gang. Hver dag, fem dager i uka, alle årets arbeidsdager.
Hva kranføreren mellom tujaene spiser, vet jeg jo ikke.
La oss likevel tenke oss at hen venter med å spise dagens første måltid til det har gått 16 timer siden sist, som et forsøk altså!
Folk sier det er sunt.
Kostholdspåvirkere skriver bøker om det, man skal visst bli så lett i hodet og kroppen av å avstå fra mat.
Hvem vil vel ikke være lett i hode og kropp, så høyt over bakken?
Det er verdt et forsøk, tenkte kranføreren, en søndag kveld sent i oktober.
(artikkelen fortsetter)
Abonner på Harvest Magazine
For 119 kr i måneden eller 1200 kr i året kan du lese alt vårt innhold.
Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.
Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.
Abonnerer du allerede?
Logg inn her