DEBATT

Å dusje kortere løser ingenting

Vi er ofre for en systematisk villedningskampanje. Forbrukskulturen og den kapitalistiske mentaliteten har lært oss å erstatte organisert politisk motstand med forbrukervalg.

Denne teksten inngår i Harvests satsing på internasjonale essays og artikler som vi oversetter for våre abonnenter.

Ville noen med vettet i behold mene at containerjakt kunne ha stanset Hitler, eller at kompostering kunne gjort slutt på slaveriet eller ført til innføring av åttetimersdagen, at å hugge ved og bære vann kunne ha fått folk ut av tsarens fengsler, eller at å danse naken rundt et bål ville bidratt til å innføre stemmerettsloven av 1957 eller borgerrettighetsloven av 1964? Så hvorfor trekker så mange mennesker seg tilbake til disse fullstendig personlige «løsningene», nå som hele verden står i fare?

En del av problemet er at vi er ofre for en systematisk villedningskampanje. Forbrukskulturen og den kapitalistiske mentaliteten har lært oss å erstatte organisert politisk motstand med forbrukervalg (eller -opplysning).

Abonner på Harvest Magazine

For 99 kr i måneden eller 950 i året kan du lese alt vårt innhold.

Du får nye saker hver uke og tilgang til hele arkivet, med artikkelserier og anbefalinger.

Vi skriver om livskvalitet og samfunn, natur og kultur.
I Harvest finner du sjelden siste nytt, men undring, nye tanker og inspirasjon. Kritisk journalistikk, smarte anbefalinger og gode historier.

Abonnerer du allerede?
Logg inn her