Oppskrift fra Kolonihagen

Sverres sjokoladedrøm

Sjokoladekrem med syltet ananas, kokossorbet, pasjonsfruktsaus og pinjekjernekaramell - verre er det ikke!

Her kommer en tropisk sommerdessert, komponert av våre eminente matkasse-kokker i anledning at vi skulle feire oss selv litt med middagsselskap.

Lag alle elementene dagen i forkant, sett på kjøl og ha klart til gjestene kommer. Når det er tid for dessert - finn frem skåler, ha litt sjokoladekrem i bunnen, så en kule kokossorbet, ha over litt pasjonsfruktsaus og syltet ananas - og dryss over litt pinjekjernekaramell til slutt.
Sjokolade- og pasjonsfruksausen kan også fryses og spares til en anne solskinnsdag, hvis det blir noe til overs.
Denne oppskriften rekker til 7-10 personer.

Sjokoladekrem

  • Kok opp under omrøring
  • 1⁄2 liter melk
  • 1⁄2 splittet vaniljestang (frø og stang)
  • 1⁄2 ss maizenna
  • 80 g eggeplommer (ca. 4–6 egg)
  • 70 g sukker

Sil melkeblandingen i en tynn stråle over eggedosisen mens du pisker.
Brekk opp sjokolade i en bolle: 300 g mørk sjokolade (70 % kakao) 150 g melkesjokolade (40 % kakao)
Sil den sammenpiskede blandingen over sjokoladen.
Rør alt sammen til sjokoladen har smeltet og sett kaldt.

Kokossorbet
Hvem er det vi prøver å lure? Det beste er å kjøpe et beger i butikken. 1⁄2 liter holder til ca. 10 kuler is. Er ikke kokos din favoritt? Prøv heller vår nye vaniljeis (les mer på kolonihagen.no).

Pasjonsfruktsaus

  • 1 dl pasjonsfruktjuice
  • sukker, etter smak
  • 1⁄2 plate gelatin

Bløtlegg gelatinen i vann.
Tøm innholdet fra fersk pasjonsfruktjuicen i en sil og klem ut saften til du har 1 dl.
Kok opp juice og rør inn sukker slik at det smelter. Smak deg frem til riktig mengde sukker, husk at pasjonsfrukt gjerne skal forbli litt god og syrlig.
Tilsett gelatinen i juicen og rør rundt til den er oppløst. La juicen avkjøle seg litt først, slik at du ikke ødelegger gelatinen.
Sett sausen kaldt.

Syltet ananas

  • 250 g sukker
  • 1⁄2 liter vann
  • Saften av 1 sitron
  • 1⁄2 splittet og skrapt vaniljestang
  • 1 ananas i små terninger

Kok opp sukkerlaken og kutt ananas i fine terninger.
Tilsett ananasen i den kokende væsken, fjern kjelen fra varmen og la det stå til det er avkjølt.
Gå og gjør andre ting mens ananasen sylter.

Pinjekjernekaramell

  • 120 g sukker
  • 60 g meierismør
  • Pinjekjerner, rå/uristet

Kok sukker og meierismør på litt over middels varme til en mørk karamell (brunostfarget).
Hell over et matpapir og dryss over godt med pinjekjerner mens karamellen fortsatt er varm.
La karamellen avkjøle seg i romtemperatur til den er fast. Bryt opp i biter og kjør i en kjøkkenmaskin til du får grove biter/smuler.

- og hvis du ikke orker å lage alle disse elementene samtidig, husk at de også er veldig gode hver for seg.