Oppskrift fra Kolonihagen

Temarinerte egg

Alternativ påskepynt.

Å marinere egg er en tradisjon i mange land, men det er lite utbredt i Norge. Det er litt synd, for marinerte egg er både gode og fine å se på. På et pent glass er det også en flott gave å gi bort. Marinerte egg holder seg i flere uker hvis de oppbevares kjølig.

Dette trenger du:

  • 8 egg
  • 2 teposer av sort te
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1 ts knuste sorte pepperkorn
  • 2–3 strimler appelsinskall

Sånn gjør du det:

  • Ha egg i en kjele og tilsett vann til det dekker eggene. Kok opp og la eggene koke i 4 minutter.
  • Ta ut eggene og avkjøl dem under kaldt vann til de er kalde nok til å håndteres.
  • Bank forsiktig på skallet slik at de krakelerer (får små sprekker). Pass på at selve egget ikke blir ødelagt – skallet skal ikke fjernes.
  • Legg eggene tilbake i kjelen og tilsett teposer, soyasaus, brunt sukker, stjerneanis, kanelstang, pepper og appelsinskall. Tilsett om nødvendig vann til det dekker eggene med 2 cm. Kok opp blandingen, og la det småputre på svakest mulig varme i 40 minutter.

Tips:
Du må gjerne spise eggene med én gang, men de blir enda bedre hvis du lar dem fortsette å trekke i marinaden kaldt i kjøleskapet i flere timer.