Oppskrift fra Kolonihagen

Tacodagbøkene I

Mexikansk rødkålslaw med honning- og limevinaigrette. En enkel, frisk og sprø salat som vil løfte enhver tacomiddag.

Norge har vi fått en ny nasjonalrett, og den smaker enda litt bedre når du vet hvor råvarene kommer fra.
I Kolonihagen har vi derfor laget et eget middagsett med økologisk ”grass fed” kjøttdeig fra Horgen Gård, tortillalefser, hjemmelaget tacokrydder og salsa.
Hva vil det si at kyrene er "grass fed"? tenker du kanskje. Det finnes jo økologisk kraftfôr - men Horgen Gård strekker seg enda lenger og produserer kjøtt helt uten kraftfôr og soya.
0 % kraftfôr, 100 % grass fed.
Du blir hva du spiser, det gjelder dyrene også. Når de kun spiser gress, vokser de saktere og får en eksepsjonelt god kjøttkvalitet. Fettsyresammensetningen i kjøttet blir annerledes, og kjøttet blir en like god omega 3-kilde som fisk. Kvaliteten vil du kjenne på smaken.
Når det gjelder tilbehøret til tacoen, så er det selvsagt noe du bestemmer helt selv. I ukene framover vil vi likevel inspirere her på Harvest med våre favoritter og tips til det aller beste tilbehøret.

Dette trenger du:
3 gulrøtter, revet på det groveste på rivjernet
1 rødkål, revet eller i superfine strimler
1 paprika, tynne skiver
1 bunt vårløk, skiver
½ pt koriander, grovhakket

Honning- og limevinaigrette:
4 ss olivenolje
2 ss honning
2-3 lime, saften
2 fedd hvitløk, knust
2 ts spisskummen
salt & pepper

Slik gjør du:
- Bland sammen ingrediensene til vinaigretten.
- Finn frem et rivjern, en god kniv og kutt grønnsakene som beskrevet.
- Bland sammen til en stor salat og vend inn dressingen. La gjerne salaten stå og marinere noen minutter før den serveres.