Oppskrift fra Kolonihagen
Tilbehøret som løfter smaken i hverdagen
To enkle tips til hvordan nesten enhver middagsrett kan ende opp med å smake litt bedre.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=c058069d5026ccd41ac8aa65d7233f4d 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=0eff92211b5c50d27055bfcb1a140e56 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=03a99c54c6632730a1caa80aa4719681 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=b179d04723aff0e0632995584309215c 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=9c472c7fe8d297ea0553b33c9738237d 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=086aa28ca96cc0efa2b2685260b4ffe1 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Annonsering_Stoette/Kolonihagen_sotpotetstappe_og_rodkal_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=f8e74672145cc132481535ba15685efc 1800w)
Her har vi hentet frem en oppskrift fra vår økologiske matkasse. Denne retten tenkte vi at vi bare måtte dele med dere – kanskje først og fremst på grunn av tilbehøret. Vi har servert dette til saftige salsicciapølser fra Metervare, men dere kan egentlig servere det til hva dere måtte ønske. Sammen eller hver for seg er dette noen utrolig enkle tips som løfter smaken på måltidet.
Oppskriftene gir ca. 4 porsjoner
Appelsinkokt rødkål
Syltelake
- 1 stjerneanis
- ½ dl eddik
- 1 dl sukker
- 1 ½ dl vann
- 1 appelsin, saften
- 1 rødkål, fint strimlet
Slik gjør du det:
- Kok opp ingrediensene til syltelaken.
- Skru ned varmen, tilsett strimlet rødkål og la den trekke ferdig – den skal fortsatt ha litt ”crunch”.
- Smak til med salt og pepper.
Søtpotetpuré med ingefær
Dette trenger du:
700 g søtpotet, ternet
1-2 ss smør
1 ss revet ingefær
Slik gjør du det:
- Kok søtpotetterninger i en kjele med vann til de er møre.
- Sil av vannet, tilsett smør og mos til en puré.
- Smak til med ingefær, salt og pepper.