Oppskrift fra Kolonihagen

Tilbehøret som løfter smaken i hverdagen

To enkle tips til hvordan nesten enhver middagsrett kan ende opp med å smake litt bedre.

Her har vi hentet frem en oppskrift fra vår økologiske matkasse. Denne retten tenkte vi at vi bare måtte dele med dere – kanskje først og fremst på grunn av tilbehøret. Vi har servert dette til saftige salsicciapølser fra Metervare, men dere kan egentlig servere det til hva dere måtte ønske. Sammen eller hver for seg er dette noen utrolig enkle tips som løfter smaken på måltidet.

Oppskriftene gir ca. 4 porsjoner

Appelsinkokt rødkål

Syltelake

  • 1 stjerneanis
  • ½ dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 ½ dl vann
  • 1 appelsin, saften
  • 1 rødkål, fint strimlet

Slik gjør du det:

  • Kok opp ingrediensene til syltelaken.
  • Skru ned varmen, tilsett strimlet rødkål og la den trekke ferdig – den skal fortsatt ha litt ”crunch”.
  • Smak til med salt og pepper.

Søtpotetpuré med ingefær

Dette trenger du:
700 g søtpotet, ternet
1-2 ss smør
1 ss revet ingefær

Slik gjør du det:

  • Kok søtpotetterninger i en kjele med vann til de er møre.
  • Sil av vannet, tilsett smør og mos til en puré.
  • Smak til med ingefær, salt og pepper.