Oppskrift fra Kolonihagen
Kjøkkensjefens favorittdessert
Vi skal ikke lure noen. Den er ikke direkte sunn. Men hei, det er jo en dessert!
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=7d1d6df13da55890479686f52d2bbf0c 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=a4e26ffee56482c58c9119cf06f1f36a 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=bc2cdf13ef0ae31f50c7458be7591827 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=200b4e6cafb67ca1b926c5de13aa8264 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=e5be88cb197342d93ea2eb31aa81aead 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=ff5e194c95b60c7ebc7f6053095d6c66 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_sjokoladekrem_1_1499_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=4147a8d773c16a37877c17fca6f5a25a 1800w)
Når vår kjøkkensjef Thomas på Kolonihagen Frogner ble spurt om en god oppskrift til en god dessert, behøvde han ikke gå langt. For denne oppskriften er faktisk så digg at det er hva kjøkkensjefen selv serverer sine gjester. Men ikke la deg skremme, for du må absolutt ikke være kokk for å få til denne lettvinte sjokoladekremen – og bonusen er at den blir enda bedre hvis du lager den dagen i forkant. Bestevennen til denne sjokoladekremen er vaniljeis som gjerne kan (eller må) serveres ved siden av.
Siden vi bruker søte gode bananer, trenger vi ikke å tilsette noe ekstra sukker. Det betyr ikke at den er sunn. Men hei, det er jo en dessert!
Dette trenger du til åtte personer:
- 800 g fløte
- 100 g smør
- 500 g melkesjokolade
- 6 modne bananer
Slik gjør du det:
- Kjør bananene til en glatt puré i en kjøkkenmaskin.
- Ha smør og hakket sjokolade i en bolle.
- Kok opp fløten og hell over slik at alt smelter sammen. Rør rundt til fin, glatt ”sjokoblanding”.
- Hell sjokoblandingen over bananene og bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen.
- Ha litt sjokoladekrem i bunnen av porsjonsskåler og sett på kjøl – gjerne over natten.
- Når det er desserttid, legg en fin iskremkule på toppen. Dryss gjerne over noe krokan eller noe annet sprøtt og godt for gi litt tekstur til desserten.