Oppskrift fra Kolonihagen
Sesongens rødbetesuppe
Rødbetene er her, og hvis de hoper seg opp i kjøleskapet kan du lage verdens sunneste suppe av dem.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=eaf16049ea2c74f25f0248f999daecd6 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=af19a0e8a33dd4ee9b74fd410fab9be6 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=3a9e4f11578704d67711b4450a402544 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=b0f782499f5bd8517979400c03fe67d7 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=6bbedc323f618abf4e01f8dbc4cd0e91 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=49f9c48337377b8da31079fd55449477 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_rodbetesuppe_1_1500_999_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=aabbb29efec88fdd85d66d0237ac8a4b 1800w)
Høst og rødbetesesong, og det er fort gjort at disse fantastiske rotgrønnsakene hoper seg opp i kjøleskapet. Her er en oppskrift på hvordan du enkelt kan trylle dem om til en fargerik og smakfull suppe.
Tid: 30-40 minutter
Antall personer: 4
Dette trenger du:
600 g rødbeter, skrelt og kuttet i båter
200 g potet, skrelt og kuttet i båter
1 løk, skrelt og kuttet i båter
2 gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
2 fedd hvitløk, hele
stekeolje
1 laurbærblad
1,4 liter grønnsakskraft (eller buljong)
1 ss smør
1 beger cottage cheese
1 pk aspargesbønner
salt & pepper
Slik gjør du det:
Varm ovnen til 230°C.
Legg grønnsakene til suppen i en ildfast form og vend inn litt olje. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til de er myke og har fått farge.
Finn frem en kjele som rommer minimum 2 liter, tilsett grønnsakene, laurbærblad og kraft. La suppen småkoke under lokk i 10 minutter til grønnsakene er helt møre.
Kok opp vann, ha i rikelig med salt. Kutt av endene på aspagesbønnene og kok i 2 minutter. Sil av vannet og skyll bønnene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Strimle bønnene på langs eller kutt i biter, bland med cottage cheese og smak til med salt og pepper.
Kjør suppen slett med en stavmikser eller kjøkkenmaskin/blender. Ta på forkle og pass på så du ikke spruter ned kjøkkenet. Rosa suppe er finere enn rosaflekkede vegger og klær.
Et lite bonustips er å tilsette 1 ss smør i suppen. Dette gjør underverker for smaken, men kan selvsagt sløyfes for sunnhetens skyld.
Smak til med salt og nykvernet sort pepper, øs opp suppen og topp med cottage cheese og bønner.
Tips
Blir det rester igjen av cottage cheese-blandingen er det supergodt å ha på knekkebrød til frokost eller lunsj.