Oppskrift fra Kolonihagen

Sesongens rødbetesuppe

Rødbetene er her, og hvis de hoper seg opp i kjøleskapet kan du lage verdens sunneste suppe av dem.

Høst og rødbetesesong, og det er fort gjort at disse fantastiske rotgrønnsakene hoper seg opp i kjøleskapet. Her er en oppskrift på hvordan du enkelt kan trylle dem om til en fargerik og smakfull suppe.

Tid: 30-40 minutter
Antall personer: 4

Dette trenger du:
600 g rødbeter, skrelt og kuttet i båter
200 g potet, skrelt og kuttet i båter
1 løk, skrelt og kuttet i båter
2 gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
2 fedd hvitløk, hele
stekeolje
1 laurbærblad
1,4 liter grønnsakskraft (eller buljong)
1 ss smør
1 beger cottage cheese
1 pk aspargesbønner
salt & pepper

Slik gjør du det:
Varm ovnen til 230°C.
Legg grønnsakene til suppen i en ildfast form og vend inn litt olje. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til de er myke og har fått farge.
Finn frem en kjele som rommer minimum 2 liter, tilsett grønnsakene, laurbærblad og kraft. La suppen småkoke under lokk i 10 minutter til grønnsakene er helt møre.
Kok opp vann, ha i rikelig med salt. Kutt av endene på aspagesbønnene og kok i 2 minutter. Sil av vannet og skyll bønnene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Strimle bønnene på langs eller kutt i biter, bland med cottage cheese og smak til med salt og pepper.
Kjør suppen slett med en stavmikser eller kjøkkenmaskin/blender. Ta på forkle og pass på så du ikke spruter ned kjøkkenet. Rosa suppe er finere enn rosaflekkede vegger og klær.
Et lite bonustips er å tilsette 1 ss smør i suppen. Dette gjør underverker for smaken, men kan selvsagt sløyfes for sunnhetens skyld.
Smak til med salt og nykvernet sort pepper, øs opp suppen og topp med cottage cheese og bønner.

Tips
Blir det rester igjen av cottage cheese-blandingen er det supergodt å ha på knekkebrød til frokost eller lunsj.