Oppskrift fra Kolonihagen
Pytt-i-panne
En rett for de små anledninger.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=d0aab5de7c233dd879aa4bd988bcc4e0 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=e2efc0d12b30de5fbd95f10df7f34a29 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=5b01a15823c602573f6262f290baa146 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=1f4ba803caf3bfc8583870da641fbedd 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=9628a9c0e3f31f8c5eec23a8af7ecfdb 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=1e9397085cec7f197a5f9685398eee4c 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_Pytt-i-panne_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=62656546ba92acb794fe33287dff5d9a 1800w)
Pytt i panne? Trenger man en oppskrift på det da? Ja, sier vi. Man trenger en liten påminnelse om hvilken genial rett dette faktisk er! Barna elsker den, og du får brukt opp alle rester du har i kjøleskapet.
Hver å enkelt av oss kaster rundt 45 kg mat hvert år. Det blir 231 000 tonn mat i året til en verdi av 12 milliarder kr.
Hva med å heller lage litt mer pytt i panne?
Du sparer miljøet, lommeboka – og du slipper turen i butikken. Vi har brukt de økologiske ingrediensene vi hadde igjen i kjøleskapet. Disse er selvsagt kun veiledende, for du må først og fremst ta en titt i ditt eget. En klassiker er å toppe de stekte grønnsakene med speilegg, og kanskje til og med litt ketchup.
Porsjoner: 4
Tid: 40-50 minutter
Ingredienser:
- ca. 400 g god pølse med mye kjøtt, 1 cm tykke skiver
- ½ purre, i skiver
- 2 rødløk, i skiver
- 1 paprika, strimlet
- 400 g potet, i små terninger
- 4 egg
Sånn gjør du det:
- Varm ovnen til 200 grader.
- Kle en langpanne med bakepapir og fordel pølsebiter, purre, rødløk, paprika og potet utover. Bak i ovnen i 30-40 minutter. Det er viktig at poteten er kuttet i små biter og at du sprer ingrediensene ordentlig utover brettet. Stek grønnsakene til det gjerne er litt brent i kantene.
- Knekk eggene i en varm panne og stek speilegg slik du liker de best.
- Server pytt i pannen toppet med et speilegg.