Innholdsannonse

Tacodagbøkene, del 3

Pico de gallo på tre måter.

Pico de Gallo er det spanske uttrykket for tomatsalsa. Den tomatsalsaen vi kjøper på glass i butikken til taco er en innkokt salsa. Her gir vi deg oppskrifter på tre rå og friske salsaer, og det er noe ganske annet.
Pico de Gallo er en meksikansk salat som brukes som tilbehør til en rekke tradisjonelle matretter. Vi elsker salsaen, både til taco og som en salat til grillmaten. Det finnes utallige varianter av Pico de Gallo med forskjellige frukter, med avocado og agurk. Så hvis du har rester av diverse grønnsaker eller frukt i kjøleskapet er det bare å kjøre på.
Her er våre tre varianter:

Tomatsalsa
3 tomater, fine terninger
1 løk, fine terninger
1 fedd hvitløk, finhakket/knust
1 chili, finhakket
½ pt koriander, grovhakket
2 ss olivenolje
1 lime, saften
1 ss spisskummen
en klype salt

Slik gjør du:
- Har du en kjøkkenmaskin? Tilsett tomat, løk, hvitløk, chili og koriander. Pulse et par ganger slik at alt blir hakket, men gjerne litt chunky. Hell alt over i en sil, rist godt og la vannet fra tomatene renne bort. Ha i en bolle og smak til med olivenolje, lime, spisskummen og litt godt havsalt.
- Har du ikke en kjøkkenmaskin? Kutt tomat i terninger, ha i en sil, rist godt og la vannet fra tomatene renne bort. Kutt resten av ingrediensene og bland alt sammen med olje, lime og krydder.

Kiwisalsa
½ grønn chili, uten frø, finhakket
2 kiwier, skrelt og finternet
¼ potte koriander, grovhakket
½ lime, saften
en klype salt

Slik gjør du:
- Kutt og bland det hele. Smak til med litt godt havsalt.

Ananassalsa
1 ananas, skrelt og finternet
1/3-1/2 rød chili, uten frø, finhakket
½ rødløk, finhakket
½ lime, saften
en klype salt

Slik gjør du:
- Akkurat samme vis som med kiwisalsaen, kutt og bland. Ananasen vi brukte var ganske syrlig, men dersom din ananas er veldig søt kan det være godt å smake seg til med litt ekstra lime.