Innholdsannonse
Tacodagbøkene, del 3
Pico de gallo på tre måter.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=1b839abe923438bb39e024b4f8ca64bc 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=4a41cb181cddb2b7027bf18a36de72e3 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=57e2c7cf35c8f7b28a3d94073ce7f0ee 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=1cf97b8a58db146598e4c07467a280d8 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=6a0fc0fab163eedc6a985ec31884f8e4 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=777e76276f2ab76cc9d8efb3402dfca1 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_picodegallo_1_1500_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=fbe849c9b6f4adeb99f02038c05b8e2e 1800w)
Pico de Gallo er det spanske uttrykket for tomatsalsa. Den tomatsalsaen vi kjøper på glass i butikken til taco er en innkokt salsa. Her gir vi deg oppskrifter på tre rå og friske salsaer, og det er noe ganske annet.
Pico de Gallo er en meksikansk salat som brukes som tilbehør til en rekke tradisjonelle matretter. Vi elsker salsaen, både til taco og som en salat til grillmaten. Det finnes utallige varianter av Pico de Gallo med forskjellige frukter, med avocado og agurk. Så hvis du har rester av diverse grønnsaker eller frukt i kjøleskapet er det bare å kjøre på.
Her er våre tre varianter:
Tomatsalsa
3 tomater, fine terninger
1 løk, fine terninger
1 fedd hvitløk, finhakket/knust
1 chili, finhakket
½ pt koriander, grovhakket
2 ss olivenolje
1 lime, saften
1 ss spisskummen
en klype salt
Slik gjør du:
- Har du en kjøkkenmaskin? Tilsett tomat, løk, hvitløk, chili og koriander. Pulse et par ganger slik at alt blir hakket, men gjerne litt chunky. Hell alt over i en sil, rist godt og la vannet fra tomatene renne bort. Ha i en bolle og smak til med olivenolje, lime, spisskummen og litt godt havsalt.
- Har du ikke en kjøkkenmaskin? Kutt tomat i terninger, ha i en sil, rist godt og la vannet fra tomatene renne bort. Kutt resten av ingrediensene og bland alt sammen med olje, lime og krydder.
Kiwisalsa
½ grønn chili, uten frø, finhakket
2 kiwier, skrelt og finternet
¼ potte koriander, grovhakket
½ lime, saften
en klype salt
Slik gjør du:
- Kutt og bland det hele. Smak til med litt godt havsalt.
Ananassalsa
1 ananas, skrelt og finternet
1/3-1/2 rød chili, uten frø, finhakket
½ rødløk, finhakket
½ lime, saften
en klype salt
Slik gjør du:
- Akkurat samme vis som med kiwisalsaen, kutt og bland. Ananasen vi brukte var ganske syrlig, men dersom din ananas er veldig søt kan det være godt å smake seg til med litt ekstra lime.