Oppskrift fra Kolonihagen

Pasta med økologisk røkelaks og Rørosrømme

Matkassefavoritt nr. 1.

Dette er en av våre enkleste oppskrifter, men den er så smakfull og vi får så mye skryt for den av våre matkassekunder, at vi må dele den med Harvests lesere også. Her får råvarene virkelig snakke for seg selv, så velg det beste. Penne, tagliatelle, linguini – du bestemmer. Den beste rømmen kommer uten tvil fra Røros. Og velg en røkelaks av god kvalitet, gjerne økologisk. Her får råvarene virkelig skinne. Dette er dessuten en kjempefin rett å få inn de grønnsakene du har i kjøleskapet og som kanskje synger på siste verset – så bruk det du har fremfor å kaste unødvendig mat.

Dette trenger du til fire personer:
1 pk pasta
salt
½ løk
½ purre
½ squash
½ beger Rørosrømme
1 boks cherrytomater
1 pk røkelaks

Sånn gjør du:
- Kok opp en kjele med godt med vann og salt. Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk løk, kutt purre i skiver og squash i terninger. Del laksen i biter og cherrytomatene i to.
- Fres løk, purre og squash på middels varme i litt olje til det er mørt. Tilsett rømme og cherrytomater. Rør rundt og fjern stekepannen fra varmen.
- Bland pastaen med sausen, vend inn røkelaks og server.

Tips:
Husk at røkelaksen gjerne er salt i seg selv, så vent med å salte og pepre til du sitter ved bordet og har smakt.