Oppskrift fra Kolonihagen
Pasta med økologisk røkelaks og Rørosrømme
Matkassefavoritt nr. 1.
![](https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=400&s=44684a1ce6b5f4c696153e3205a40129 400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=650&s=cfda9140d48e1f8984b5ecdccacbde92 650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=900&s=bb6b0ff3aa0976e4047b40aad5de1eaa 900w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1150&s=4c6cdf924ea22f9f2bb198f7e067cbf6 1150w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1400&s=71b8c69e583342d7e4f7b69316271ab1 1400w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1650&s=65b059c318aadde7b2eb19f94d6088f4 1650w, https://harvestmag.imgix.net/images/Importert/Kolonihagen_penne2_1498_1000_90.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&fm=jpg&q=80&sharp=10&w=1800&s=6e9d07336f638f948cb493133902547b 1800w)
Dette er en av våre enkleste oppskrifter, men den er så smakfull og vi får så mye skryt for den av våre matkassekunder, at vi må dele den med Harvests lesere også. Her får råvarene virkelig snakke for seg selv, så velg det beste. Penne, tagliatelle, linguini – du bestemmer. Den beste rømmen kommer uten tvil fra Røros. Og velg en røkelaks av god kvalitet, gjerne økologisk. Her får råvarene virkelig skinne. Dette er dessuten en kjempefin rett å få inn de grønnsakene du har i kjøleskapet og som kanskje synger på siste verset – så bruk det du har fremfor å kaste unødvendig mat.
Dette trenger du til fire personer:
1 pk pasta
salt
½ løk
½ purre
½ squash
½ beger Rørosrømme
1 boks cherrytomater
1 pk røkelaks
Sånn gjør du:
- Kok opp en kjele med godt med vann og salt. Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk løk, kutt purre i skiver og squash i terninger. Del laksen i biter og cherrytomatene i to.
- Fres løk, purre og squash på middels varme i litt olje til det er mørt. Tilsett rømme og cherrytomater. Rør rundt og fjern stekepannen fra varmen.
- Bland pastaen med sausen, vend inn røkelaks og server.
Tips:
Husk at røkelaksen gjerne er salt i seg selv, så vent med å salte og pepre til du sitter ved bordet og har smakt.